333
Το κουφάρι του λεωφορείου | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Σοκ σε Ιταλία και Ουγγαρία από τον θάνατο μαθητών σε τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2017, 11:26
Το κουφάρι του λεωφορείου
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Σοκ σε Ιταλία και Ουγγαρία από τον θάνατο μαθητών σε τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2017, 11:26

Δεκαέξι μαθητές, ηλικίας 14 έως 18 ετών σκοτώθηκαν και άλλοι 39 τραυματίστηκαν, όταν ένα ουγγρικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές, γονείς και δασκάλους, προσέκρουσε την Παρασκευή σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία με κατεύθυνση τη Βενετία.

2017-01-21T112641Z_764272447_LR1ED1L0VS6LC_RTRMADP_3_ITALY-BUS-ACCIDENT
Συγγενείς των θυμάτων θρηνούν έξω από το σχολείο στη Βουδαπέστη (REUTERS/Laszlo Balogh)

Οπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, πολλοί μαθητές σώθηκαν χάρη σε έναν καθηγητή φυσικής αγωγής ο οποίος ενώ είχε καταφέρει να απομακρυνθεί και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, αποφάσισε να ανέβει και πάλι στο λεωφορείο, για να βοηθήσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε, να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους.

Κάποιοι άλλοι μαθητές -κυρίως εκείνοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου- κατάφεραν να βγουν σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της περιοχής και σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών οι δέκα εξ αυτών δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ενώ οι 29 έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Η πυροσβεστική ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την πρόσκρουση.

Το φλεγόμενο λεωφορείο...
Το φλεγόμενο λεωφορείο…

Η πλειονότητα των επιβατών του λεωφορείου ήταν Ούγγροι έφηβοι, ηλικίας 16 με 18 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν στη χώρα τους από μια σχολική εκδρομή στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Γκιρολάμο Λακουανίτι δήλωσε ότι δεν ήταν γνωστά τα αίτια της πρόσκρουσης και ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δεν ενεπλάκη άλλο όχημα στο δυστύχημα.

Ενας ιταλός οδηγός φορτηγού, δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον μερικώς, για ποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος.

2017-01-21T091845Z_600352866_RC1714B750F0_RTRMADP_3_ITALY-BUS-ACCIDENT
Πυροσβέστες προσεγγίζουν το κουφάρι του λεωφορείου (Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS)

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...