546
Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού, Καλογρίτσας. Οι τέσσερις πλειοδότες της δημοπρασίας. | ProtagonCreative

Η φτώχεια των πλουσίων

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 5 Σεπτεμβρίου 2016, 08:11
Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού, Καλογρίτσας. Οι τέσσερις πλειοδότες της δημοπρασίας.
|ProtagonCreative

Η φτώχεια των πλουσίων

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 5 Σεπτεμβρίου 2016, 08:11

Τη μεγαλύτερη φτώχεια τη συνάντησα στους σύγχρονους πλούσιους. Μιας ειδικής κατηγορίας που έσκασε μύτη την εποχή του χρηματιστηρίου. Απολύτως αστοιχείωτοι σε τρόπους στοιχειώδους κοινωνικής συμπεριφοράς, με πανομοιότυπο ύφος πομπωδών μηδέν, εμπορευόμενοι δάνεια, διαχειριζόμενοι χρήμα που έπεφτε από τον ουρανό και αυτοκαμαρώνοντας, μέχρι σημείου αυτοματιάσματος, τον τίτλο «αυτοδημιούργητος». Εξευτελίζοντας κάθε έννοια επιχειρηματικότητας και φτύνοντας τα αξιοσέβαστα προσόντα του «επιχειρηματία» και «εμπόρου» προηγούμενων γενεών. Αξιοθρήνητα πούρα που κάπνιζαν ανθρώπους. Και συνοδεύονταν από κάποιες καψοκακομοίρες, τσουλάκια της δεκάρας που καμώνονταν τις κυρίες και ζούσαν τους οργασμούς της χρυσής πιστωτικής κάρτας. Τι επαγγέλλονταν οι κύριοι; Κάτι σε «Γενικώς». Μιτζαδόροι ειδικώς. Τι να λέμε; Μύκονος Κορυδαλλός. Ενα Cohiba δρόμος. Κι ύστερα;

Κι ύστερα έπεσε σιγή ασυρμάτου, στους κόλπους των «αυτοδημιούργητων» πλουσίων. Ο καθείς και το προσωπικό του δράμα. Φόβος, απελπισία, αδιέξοδο, μοναξιά. Χρέη. Κατάθλιψη, ηρεμιστικά και όλα τα σχετικά. Αστους! Μην τους κοιτάς. Εχει τόσα δράματα η εποχή. Θύματα κι αυτοί. Πιόνια μιας μηχανής χρήματος. Έφαγε κοντά τους κόσμος και κοσμάκης. Άστους! Καιρό τώρα ξέχασαν τα αφτιά μας να ακούνε εκατομμύρια. Αστους! Μέχρι που…

Τι σου είναι ρε παιδί μου ετούτοι οι πλούσιοι! Νέας γενιάς και κοπής. Να χαρώ εγώ χρήμα και προσωπική αξιοπρέπεια! Έρμη Ελλάδα. Την μεγαλύτερη φτώχεια την είδα στους κόλπους των σύγχρονων πλουσίων σου!

Φτάσαμε στα κανάλια. Και γιορτάσαμε ξανά, το χρήμα με την ουρά. Εκατομμύρια! Επιτρέψτε μου από την εξίσωσή μου να αφαιρέσω τον Αλαφούζο-ΣΚΑΙ που πρόσφερε 43.600.000 εκατομμύρια ήτοι την χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό των καναλιών και αποδείχτηκε «ωραίος παίχτης» κατορθώνοντας να πάρει την άδεια. Μεταξύ μας, μπορεί τόσο να αποτιμούσε την αντίστασή του σε ένα σύστημα. Ναι, μην γελάτε. Στα χρόνια που ζούμε, ο Αλαφούζος μπορεί να θεωρηθεί Αντιστασιακός. (Και η Παναγιά η Ευρωχεριώτισσα μαζί του, στην επένδυσή του! ) Αλλά ο Καλογρίτσας; 52.000.000 ευρώ. Κυριακού (Antenna TV) 75.900.000 ευρώ. Μαρινάκης (Αλτερ Εγκο) 73.900.000 ευρώ. «Ελλειψη στρατηγικής» έγραψαν οι εφημερίδες αναφερόμενοι στον Μαρινάκη. Ευτυχώς είχαν οι άλλοι «στρατηγική»! Δηλαδή χύμα 73.900.000; Μωρέ μπράβο! Αρα διαθέτει 73.900.000 για παιχνίδι; Μωρέ μπράβο! Το αυτό και ο Καλογρίτσας; Διπλά, μωρέ μπράβο!

Στα μικρά μέρη, όταν κάποιος ξεφεύγει του μέτρου, οι συμπολίτες καμιά φορά μυρίζουν στον αέρα ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι όμως τέτοια η περίπτωση εδώ. Ολα καλά! Αφού η κυβέρνησή μας κόπτεται κατά της διαπλοκής. Αρα μιλάμε για πλούσιους ορίτζιναλ και με κυβερνητική βούλα γνησιότητας. Αυτό με καθησυχάζει. Αλλά και πάλι… Τόσο πλούσιοι, τόσο οικονομικά ανεξάρτητοι, τόσο μάγκες, τόσο ωραίοι και κάθισαν προσοχή σε ένα τσουτσέκι να τους κάνει γυμνάσια; Καταδέχονταν να παίρνουν άδεια για να κατουρήσουν, να κοιμηθούν σε ράντζο εκστρατείας, να κρατάνε τα σκουπίδια στον χώρο τους; «Θύμιζε λίγο φυλακή η διαδικασία» δήλωσε ο Σαββίδης που επίσης έλαβε μέρος στον διαγωνισμό. Κοίτα βρε κάτι πλούσιους! Πέρασαν τα μεγαλύτερα γυμνάσια που μπορεί να περάσει κάποιος… Δεν μου πάει το χέρι να γράψω «επενδυτής»… Ας το γράψω…Που μπορεί να περάσει «επενδυτής», για να πληρώσει στην πλέον ασύμφορη τιμή, για να πάρει ένα κανάλι στην πλέον εχθρική χώρα για επενδυτές και να έχει ύψιστο επενδυτικό στόχο, το πόσο βαθιά θα μπει μέσα και σαφώς να διαγράψει, την επιστροφή της επένδυσής του! Τι σου είναι ρε παιδί μου ετούτοι οι πλούσιοι! Νέας γενιάς και κοπής. Να χαρώ εγώ χρήμα και προσωπική αξιοπρέπεια! Έρμη Ελλάδα. Την μεγαλύτερη φτώχεια την είδα στους κόλπους των σύγχρονων πλουσίων σου!

ΥΓ. Ο Βαρδινογιάννης προσέφερε 18.000.000 ευρώ. Την πάτησε! Άντε να ξαναβρεθεί τέτοια επένδυση τεφαρίκι για να επενδύσει!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News