314
|

Πρωταγωνιστές στην τέχνη

Avatar protagon.import 28 Νοεμβρίου 2012, 07:30

Πρωταγωνιστές στην τέχνη

Avatar protagon.import 28 Νοεμβρίου 2012, 07:30

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που, όταν τους γνωρίσεις, καταλαβαίνεις πως έχουν γεννηθεί με ένα ιδιαίτερο ταλέντο και ωριμάζουν για να μεγαλουργήσουν. Χωρίς επιτήδευση, με ήθος και χαμηλό προφίλ και με μια εκπληκτική οξυδέρκεια που τους επιτρέπει να είναι σε θέση να συνεχίζουν να εξελίσσονται ακόμα και όταν οι εξωγενείς παράγοντες δεν βοηθάνε τον τομέα τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι νέος έλληνας πιανίστας, ο Βασίλης Βαρβαρέσος.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, από γονείς εκπαιδευτικούς, μεγαλωμένος με πολύ αγάπη που αντικατοπτρίζεται σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι σήμερα ένας από τους πιο αξιοθαύμαστους σολίστες, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι μόνο το ότι έχει σπουδάσει στην περίφημη Juilliard School της Νέας Υόρκης και παίξει σε μεγάλα θέατρα και σκηνές, σε όλο τον κόσμο, ή το ότι έχει βραβευτεί από τα παιδικά του χρόνια με διεθνή βραβεία και σπουδάσει με υποτροφίες για εξαιρετικά ταλέντα, από γνωστά κοινωφελή Ιδρύματα.

Είναι το ότι γι' αυτόν η μουσική αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητάς του και πως όταν εκτελεί ένα κομμάτι, όσο δύσκολο και αν είναι, το κάνει με τη τελειότητα του γνώστη, την εμπειρία των σπουδών και των χρόνων που παίζει πιάνο και την αυθεντικότητα και το ήθος ενός ανθρώπου που έχει καταλάβει την  αξία της ύπαρξης, έχει αφιερωθεί στη ζωή την ίδια και έχει εμπεδώσει το μυστικό της, το έχει αγαπήσει και ενσωματώσει σε αυτά τα μαγικά δάχτυλα που αγγίζουν τα πλήκτρα με το μυαλό, την ψυχή και το είναι του.

Είναι ο σολίστας για τον οποίο θα μιλάει ο κόσμος στα επόμενα χρόνια και είναι Έλληνας. Ένα από αυτά τα ταλαντούχα παιδιά που δείχνουν τη νέα ηθική των ανθρώπων που προσπαθούν για το καλύτερο και διαπρέπουν. Είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που δημιουργούν την εικόνα μας στο εξωτερικό και είναι πάντα μέσα στην κοινωνία, πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ένας νέος άνθρωπος που είναι ήδη ψηλά και θα φτάσει ακόμα ψηλότερα.

Και αυτοί οι πρωταγωνιστές είναι οι δικοί μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News