392
Ο Παύλος Πολάκης συνομιλεί με εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης | ΙΝΤΙΜΕnews

O Πολάκης, αρχηγός – ανέλαβε… εκπρόσωπος των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 14:30
Ο Παύλος Πολάκης συνομιλεί με εκπροσώπους των αγροτών από την Κρήτη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
|ΙΝΤΙΜΕnews

O Πολάκης, αρχηγός – ανέλαβε… εκπρόσωπος των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 14:30

Εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Κρήτη έφθασαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στον Πειραιά και από εκεί στο κέντρο της Αθήνας με τον Ηλεκτρικό (όπου στη συντριπτική τους πλειονότητα «ξέχασαν» να φορέσουν μάσκα, όπως υποχρεούνται όλοι οι άλλοι επιβάτες).

Στην πλατεία Βάθη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τη Βουλή, με συνέπεια να προκληθεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Αθήνα.

Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο αριθμός των αγροτών που έφθασαν στον Πειραιά ήταν τελικά μικρότερος από ό,τι ανέμεναν οι διοργανωτές, καθώς πολλοί εξ αυτών επιχείρησαν να ταξιδέψουν με self test και όχι με rapid test όπως ισχύει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν στην Κρήτη.

Στο υπουργείο πάντως, τούς περίμενε ο «αψύς Σφακιανός», ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, που φρόντισε να αξιοποιήσει την αντιπολιτευτική ευκαιρία και να ηγηθεί των συντοπιτών του σε ρόλο εκπροσώπου.

 

«Σήμερα ήρθαμε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να συμπαρασταθούμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Κρήτης. Η μισή παραγωγική καρδιά του νησιού μας, η οποία εδώ και 1,5 χρόνο βιώνει μια κατάσταση απαξίωσης, τεράστια αύξηση στο κόστος παραγωγής», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες της Κρήτης διαμαρτύρονται για την ΚΥΑ που αφορά την κατανομή των βοσκοτόπων, η οποία επιφέρει αλλαγές στα κριτήρια καταβολής των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων και άλλα ζητήματα όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής.

Διαμαρτύρονται επίσης για την περικοπή των επιδοτήσεων και ζητούν να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Καθώς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός δεν βρισκόταν στο υπουργείο, η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε τελικά με τον υφυπουργό Συμεών Κεδίκογλου.

Από τη συνάντηση δεν έλειψαν οι στιγμές κρητικού φολκλόρ με τους αγρότες να τρατάρουν τσικουδιά και άλλα τοπικά προϊόντα τον υπουργό, που… έζωσε και το κρητικό μαχαίρι (φωτογραφίες κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...