246
Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο κτήριο της HELEXPO στο Μαρούσι και θα αρχίσουν να εμβολιάζονται επίσης από τη Δευτέρα | ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Θεμιστοκλέους: Πότε θα ειδοποιηθούν για το νέο ραντεβού όσοι δεν εμβολιάστηκαν λόγω χιονιά

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 18:29
Οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο κτήριο της HELEXPO στο Μαρούσι και θα αρχίσουν να εμβολιάζονται επίσης από τη Δευτέρα
|ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Θεμιστοκλέους: Πότε θα ειδοποιηθούν για το νέο ραντεβού όσοι δεν εμβολιάστηκαν λόγω χιονιά

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2021, 18:29

Τις νέες ημερομηνίες για τους πολίτες που έχασαν το ραντεβού τους λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αττική ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνου για τα εμβόλια του κορονοϊού στη χώρα μας, «λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων ακυρώθηκαν όλοι οι εμβολιασμοί. Αυτό δημιούργησε δύο τεράστιες προκλήσεις. Να μην χαθούν δόσεις του εμβολίου της Pfizer και να γίνει ο επαναπρογαματισμός των ραντεβού. Τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιηθούν οι πολίτες με μήνυμα στο κινητό τους», είπε.

Οι πολίτες που αναμένουν μήνυμα στο κινητό χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες.

Η πρώτη είναι άτομα ηλικίας από 60 έως 64 ετών. Αυτοί θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερωθούν τρεις ημέρες πριν από το νέο τους ραντεβού με μήνυμα στο κινητό

Η δεύτερη είναι οι πολίτες που είχαν ραντεβού στο κτήριο της HELEXPO στο Μαρούσι και θα αρχίσουν να εμβολιάζονται επίσης από τη Δευτέρα με την ίδια διαδικασία. Οι εμβολιασμοί και σε αυτήν την ομάδα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.

Για την τρίτη ομάδα που είναι από 75 ετών και άνω και άλλες κατηγορίες πολίτων όπως οι υγειονομικοί, έχει γίνει ειδική μέριμνα ώστε τα ραντεβού τους να γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Η τρίτη ομάδα αφορά δεύτερες δόσεις και έγινε μεγάλη προσπάθεια να λειτουργήσουν Κυριακή τα εμβολιαστικά κέντρα, για να μην υπάρχει μεγάλη απόσταση από την πρώτη δόση, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σήμερα, Τετάρτη, όπως είπε η προσέλευση έφτασε στο 89% και μέχρι στιγμής η χώρα μας έχει επιτύχει 5,71% κάλυψη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...