370
Ο Τζον Μπόλτον μιλά και ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει, στο Οβάλ Γραφείο, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους | REUTERS

Τραμπ: Να μην καταθέσει ο Μπόλτον γιατί θα μαρτυρήσει την αρνητική μου γνώμη για ξένους ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 13:19
Ο Τζον Μπόλτον μιλά και ο Ντόναλντ Τραμπ ακούει, στο Οβάλ Γραφείο, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους
|REUTERS

Τραμπ: Να μην καταθέσει ο Μπόλτον γιατί θα μαρτυρήσει την αρνητική μου γνώμη για ξένους ηγέτες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 13:19

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι δεν θέλει να καταθέσει στη δίκη του ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας και πάλαι πότε «δεξί χέρι» του προέδρου, Τζον Μπόλτον, γιατί δεν θέλει να γίνει γνωστή η αρνητική του γνώμη για πολλούς ξένους ηγέτες.

«Το θέμα με τον Τζον είναι ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Ξέρει κάποιες από τις σκέψεις μου. Ξέρει τη γνώμη μου για τους ηγέτες του κόσμου. Τι θα συμβεί αν αποκαλύψει κάτι αρνητικό για κάποιον ηγέτη και πρέπει εγώ να το αντιμετωπίσω αυτό εκ μέρους της χώρας μας;», είπε ο Τραμπ από το Νταβός.

Ο Μπόλτον, που φέρεται να έγινε έξαλλος όταν έμαθε για τη φερόμενη απόπειρα του Τραμπ να εκβιάσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας, είχε δηλώσει παλιότερα ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει εφόσον κληθεί από τη Γερουσία, ενώ οι Δημοκρατικοί θέλουν να καταθέσει.

Πάντως, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να κληθούν να καταθέσουν στη δίκη ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γιος του, Χάντερ.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος οι γερουσιαστές να ακούσουν μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση.

«Οι μάρτυρες θα πρέπει να έχουν κάποια σχέση και άμεση γνώση των κατηγοριών σε βάρος του προέδρου (Τραμπ). Δεν χρειαζόμαστε μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να εκτρέψουν την προσοχή των Αμερικανών από την αλήθεια».

Κυκλοφορούν πάντως, φήμες, ακόμα και για «ανταλλαγή μαρτύρων» μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή να δεχθούν οι Ρεπουμπλικάνοι να καταθέσει ο Μπόλτον και οι Δημοκρατικοί, οι Μπάιντεν. Επισήμως, όμως, αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Στο μεταξύ, τις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ παρουσίασε στη Γερουσία, εκ μέρους των Δημοκρατικών, ο Ανταμ Σιφ, που μιλούσε επί διόμισι ώρες. «Οι πράξεις του Τραμπ έβγαλαν αληθινούς τους φόβους των πατέρων του έθνους, ότι ένας άντρας θα προσπαθούσε να παραμείνει στην εξουσία ζητώντας από ξένες δυνάμεις να τον βοηθήσουν να κερδίσει τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ανταμ Σιφ παρουσιάζει τις κατηγορίες κατά του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία

Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να τελειώνει η δίκη όσο γίνεται πιο γρήγορα χωρίς να κληθούν μάρτυρες.

Για να αποπεμφθεί ο πρόεδρος, πρέπει να υπερψηφίσουν τα δύο τρίτα της Γερουσίας, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατον, αφού η πλειοψηφία ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...