180
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρετά τους δημοσιογράφους | Twitter/EU_Commission

Γιούνκερ: «Η Ευρώπη είναι και θα παραμείνει ο έρωτας της ζωής μου»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 13:27
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αποχαιρετά τους δημοσιογράφους
|Twitter/EU_Commission

Γιούνκερ: «Η Ευρώπη είναι και θα παραμείνει ο έρωτας της ζωής μου»

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2019, 13:27

Αποχαιρετισμός στα όπλα για τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που προήδρευσε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πέντε έτη, από τα πιο δύσκολα στην ιστορία της ΕΕ.

Σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα της θητείας του στο τιμόνι της Επιτροπής, η οποία τον αποχαιρέτησε με ένα βίντεο με τα πιο σημαντικά περιστατικά αυτής της πενταετίας.

Τον βλέπουμε διαδοχικές σε στιγμές όπως η παραλαβή από τον Ζοζέ Μπαρόζο, η πορεία μετά την δολοφονική επίθεση στο «Charlie Hebdo», αλλά και μια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, που πήρε (κυριολεκτικά) από το χέρι για τη συνομιλία τους. Βλέπουμε συναντήσεις με ευρωπαίους και ξένους ηγέτες, όπως στο πλαίσιο της G7, και τις θερμές αγκαλιές και τα σταυρωτά φιλιά που αντάλλασσε.

Περισσότερο πρωτότυπη η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα που τον αποχαιρέτησε με ένα ποίημα:

Πριν από ενάμιση μήνα, έπειτα από την τακτική Σύνοδο Κορυφής, ο Ζαν-Κολοντ Γιούνκερ είχε αποχαιρετήσει τους δημοσιογράφους με μια συγκινητική παρακαταθήκη.

«Η Ευρώπη είναι και θα παραμείνει ο έρωτας της ζωής μου», είχε πει δακρυσμένος, ζητώντας να υπάρχει επαγρύπνηση για τις δυνάμεις, όπως τον λαϊκισμό, που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Πρόσεχε, Ευρώπη!» είναι το τελευταίο –και εξαιρετικά ουσιαστικό- μήνυμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...