260
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής | ΙΝΤΙΜΕnews

Κοντονής στο «αντάρτικο»: Οι μολότοφ που σκοτώνουν, η ευνοημένη Χρυσή Αυγή και ο Βαρώτσος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 12:01
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
|ΙΝΤΙΜΕnews

Κοντονής στο «αντάρτικο»: Οι μολότοφ που σκοτώνουν, η ευνοημένη Χρυσή Αυγή και ο Βαρώτσος

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 12:01

Εντονα επικριτικός για τις τελευταίες επιλογές της κυβέρνησης (από την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, μέχρι την ανταλλαγή αγαλμάτων με τα Σκόπια), αλλά και τις ατυχείς δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του Γιώργου Κυρίτση για τις μολότοφ, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 στους 88,6 για τις υπό συζήτηση αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, εκτίμησε μεταξύ άλλων πως η τροποποίηση της διάταξης για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα επηρεάσει την έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Αντικειμενικά, πολλοί από τους κατηγορούμενους έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο με αυτή την κατηγορία και κάθε αλλαγή θα σημάνει αυτόματα μικρότερες ποινές, τόνισε και μίλησε για προβληματικές διατάξεις που δεν έπρεπε να τεθούν σε διαβούλευση χωρίς να έχει γίνει επεξεργασία πρώτα από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή..

Εξίσου προβληματική χαρακτήρισε την προτεινόμενη διάταξη και για την κατασκευή και χρήση μολότοφ, εκφράζοντας παράλληλα την κάθετη διαφωνία του με τη δήλωση Κυρίτση.

Οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει, υπογράμμισε με νόημα στη σχετική αναφορά του, σε ένα ακόμα άδειασμα μετά από αυτό του Νίκου Φίλη, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια συνέντευξη (ακούστε τη ολόκληρη ΕΔΩ) ο κ. Κοντονής τάχθηκε ανοικτά υπέρ του Κώστα Βαρώτσου στην υπόθεση ανταλλαγής του “Δρομέα”, κρίνοντας ως πιο αξιόπιστη την εκδοχή του γλύπτη από αυτή της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «αδύνατο να τα έχει βγάλει από το κεφάλι του ο Βαρώτσος» όσα κατήγγειλε σχετικά με την πρόταση ανταλλαγής του «Δρομέα» με άγαλμα από τα Σκόπια.

Κληθείς πάντως να απαντήσει αν πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό «αυτογκόλ» της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Κοντονής απέφυγε να προβεί σε χαρακτηρισμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...