372
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς, υποστήριξε στη συνέντευξή του ο βουλευτής. | ΙΝΤΙΜΕnews

Δανέλλης: Θέλω Ευρωβουλή, αλλά δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 09:16
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς, υποστήριξε στη συνέντευξή του ο βουλευτής.
|ΙΝΤΙΜΕnews

Δανέλλης: Θέλω Ευρωβουλή, αλλά δεν θα διακινδυνεύσω την κυβερνητική πλειοψηφία

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2019, 09:16

Πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη διατήρηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μέχρι τέλους (σ.σ. το τέλος της τετραετίας) δηλώνει σε συνέντευξή του ο Σπύρος Δανέλλης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα μονόδρομο τη σύμπραξη των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς.

Σε δηλώσεις του στην «F&M Voice» και με αφορμή τα σενάρια που τον θέλουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Δανέλλης υποστηρίζει πως μπορεί να προτιμάει το Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο όπως υπογραμμίζει, δεν θα διακινδυνεύσει την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς όπως λέει, προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις δεν χωρούν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Ο κ.Δανέλλης εκφράζει τον προβληματισμό του για την άνοδο των ακραίων δυνάμεων εντός της ΝΔ, τονίζει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα προέρχεται από την «ακροδεξιά με το κουστούμι», ενώ σημειώνει πως στη μακρόχρονη πορεία του στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, από το 1996 όταν είχε εκλεγεί βουλευτής Συνασπισμού έως σήμερα, είχε κρατήσει τις ίδιες θέσεις: στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και προσπάθεια ένωσης των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου» είπε ο κ.Δανέλλης, τονίζοντας ότι από πέρυσι, στο Ποτάμι είχε προτείνει να μπει μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην κυβέρνηση, δίνοντας μία εναλλακτική πρόταση, που θα άφηνε εκτός τον Πάνο Καμμένο.

«Το Ποτάμι δεν έγινε ποτέ κόμμα, μάλλον γιατί δεν ήθελε να γίνει», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για το κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Οσο για τη στήριξη που έδωσε στην κυβερνητική πλειοψηφία με την ψήφο του στη Βουλή, τόνισε πως «ήταν αυτονόητο να δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, προκειμένου να φέρει το μείζον θέμα, το οποίο ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Έχω την πεποίθηση ότι η Συμφωνία είναι ένα ύψιστο εθνικό θέμα, το οποίο έπρεπε να κλείσει».

«Εκτίμησα, επίσης», πρόσθεσε, «ότι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπεφτε, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση να φέρει το θέμα προς κύρωση».

Θα ήταν τραγικό, εκτίμησε,  να πάμε σε προεκλογική αντιπαράθεση με βασικό θέμα το διακύβευμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και, άρα, τον βαθύ διχασμό του εκλογικού σώματος, σε προδότες και μειοδότες.

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη, μπροστά στις ευρωεκλογές και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, η σύγκλιση των προοδευτικών, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, είναι μονόδρομος

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 ή του 2014 ή ακόμη και του 2016. Είναι ο κορμός της ευρωπαϊκής ριζοσπαστικής Αριστεράς», υποστήριξε στη συνέντευξή του ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...