248
Ο παλαιός νεοφασίστας πολιτικός Τζάνι Αλεμάνο καταδικάστηκε για διαφθορά στον Δήμο Ρώμης επί δημαρχίας του | Τwitter

Ιταλία: Καταδίκη Αλεμάνο για μαφιόζικο χρήμα επί δημαρχίας του

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 19:01
Ο παλαιός νεοφασίστας πολιτικός Τζάνι Αλεμάνο καταδικάστηκε για διαφθορά στον Δήμο Ρώμης επί δημαρχίας του
|Τwitter

Ιταλία: Καταδίκη Αλεμάνο για μαφιόζικο χρήμα επί δημαρχίας του

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2019, 19:01

Ο νεοφασίστας πρώην δήμαρχος Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης από ιταλικό δικαστήριο για υπόθεση διαφθοράς και παράνομης χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της θητείας του στον δήμο.

Η υπόθεση που είναι γνωστή στην Ιταλία με την ονομασία Mafia Capitale (η Μαφία της Πρωτεύουσας) αφορά διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με πολιτικούς και με επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ένα ίδρυμα που είχε ιδρύσει ο Αλεμάνο χρηματοδοτήθηκε με 300.000 ευρώ από μέλη του οργανωμένου εγκλήματος. Στον Αλεμάνο επιβλήθηκε και στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι.

Δημοσιεύματα στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι ο Αλεμάνο διεφθάρη με σκοπό να τοποθετήσει σε θέσεις-κλειδιά της δημοτικής επιχείρησης συγκομιδής απορριμμάτων άτομα που είχαν σχέση με τους μαφιόζους, αλλά και για να πραγματοποιηθούν διαβλητοί μειοδοτικοί διαγωνισμοί στον τομέα των απορριμμάτων (ο οποίος αποτελεί κομβικό πεδίο νομιμοφανούς δραστηριότητας των μαφιόζων).

Ο ίδιος ο Αλεμάνο εξακολουθεί να διαμαρτύρεται και μετά την καταδίκη του: «Πρόκειται για λανθασμένη απόφαση, θα την εφεσιβάλουμε. Είμαι αθώος! Το δήλωσα από την αρχή, και θα το επαναλάβω και ενώπιον του εφετείου».

Ο Τζάνι Αλεμάνο ανήκει στα παλαιά στελέχη του ιταλικού νεοφασισμού (από τα «χρόνια του μολυβιού» του ’70) και υπήρξε γαμπρός του Πίνο Ράουτι, υπαρχηγού του Τζόρτζο Αλμιράντε στο μεταπολεμικό νεοφασιστικό Κοινωνικό Κίνημα και ιδρυτή διαφόρων εξτρεμιστικών οργανώσεων, από τις οποίες ιστορική έμεινε η Ορντινε Νουόβο.

Πριν από μερικούς μήνες ο Αλεμάνο επιχείρησε να τιμήσει τη μνήμη του Ράουτι δημοσίως μέσω Twitter και έγινε θέμα στην Ιταλία επειδή η κόρη τού Ράουτι και πρώην σύζυγος Αλεμάνο, Ισαβέλα, του απάντησε με μία αράδα: «Δεν είσαι άξιος να τον θυμάσαι»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...