244
Ενα από τα δεκάδες ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια | Youtube / Mykonos live TV

Τα Ματογιάννια στη Μύκονο έγιναν… Σταδίου: παντού ενοικιαστήρια

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 11:37
Ενα από τα δεκάδες ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια
|Youtube / Mykonos live TV

Τα Ματογιάννια στη Μύκονο έγιναν… Σταδίου: παντού ενοικιαστήρια

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 11:37

Λίγες εβδομάδες πριν από το επίσημο άνοιγμα της σεζόν στη Μύκονο η εικόνα στον εμπορικότερο δρόμο του νησιού, τα Ματογιάννια, προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη.

Αντί για τις καθιερωμένες ετοιμασίες – εργασίες, δεκάδες καταστήματα στο λεγόμενο εμπορικό φιλέτο του «πριγκιπάτου» παραμένουν κλειστά. Τα γνωστά κίτρινα ενοικιαστήρια έχουν γεμίσει τις βιτρίνες, με τους ιδιοκτήτες να περιμένουν ακόμα υποψήφιους ενοικιαστές (δείτε κάτω το βίντεο από Mykonos live TV).

Γιατί όμως αυτή η εικόνα;

Βασική αιτία δεν είναι άλλη από τα «τρελά» λεφτά που ζητούν οι ιδιοκτήτες. Το μέσο ενοίκιο κυμαίνεται στην περιοχή των 5-6 χιλ. ευρώ, ενώ στο μηνιαίο μίσθωμα θα πρέπει να προστεθεί ο «αέρας» που ζητούν για να δώσουν τα χέρια με τον επίδοξο καταστηματάρχη. Στην καλύτερη περίπτωση ο «αέρας» για τα μαγαζιά στα Ματογιάννια αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Για τα μεγαλύτερα καταστήματα ίσως να μην φθάνουν οι 500.000.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστεί το κόστος ζωής (κυρίως διαμονής) στο νησί, όπου δεν υπάρχει ούτε για δείγμα προσφορά ακινήτων για μακροχρόνια (ετήσια ή πολυετής) μίσθωση, το λειτουργικό κόστος εκτοξεύεται και η επένδυση θεωρείται υψηλού ρίσκου (αν όχι αυτοκτονία).

Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους, αποδίδουν τα ενοίκια – φωτιά στην εμπορικότητα της Χώρας και συγκεκριμένα των στενών στα Ματογιάννια, αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που υποχρεούνται να καταβάλλουν, με αποτέλεσμα να μετακυλίεται το κόστος στους ενοικιαστές.

Ανθρωποι που έχουν ζήσει την εκτόξευση της Μυκόνου την τελευταία 10ετία, σχολίαζαν πάντως με νόημα ότι όπως πολλοί άλλοι τομείς στο «πριγκιπάτο», έτσι και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων έχει μετατραπεί σε σπορ για λίγους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...