473
Ο Νίκος Κοτζιάς στις τελευταίες στιγμές του στο υπουργείο Εξωτερικών, προτού παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα | SOOC

Η μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά που ακούστηκε ως το Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 11:33
Ο Νίκος Κοτζιάς στις τελευταίες στιγμές του στο υπουργείο Εξωτερικών, προτού παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα
|SOOC

Η μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά που ακούστηκε ως το Μαξίμου

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 11:33

Με ποιους τα έχει βάλει ο Νίκος Κοτζιάς; Εκ πρώτης όψεως ο τέως υπουργός Εξωτερικών ξεχνά τον Πάνο Καμμένο –που ουσιαστικά τον έφαγε από την κυβέρνηση– και επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Αυτήν, άλλωστε, υποδεικνύει ως θύτη μιας ανοίκειας επίθεσης που δέχεται και μάλιστα έχει, λέει, στείλει τα σχετικά στοιχεία στον εισαγγελέα». Είναι όμως μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται μέσα από δημοσιεύματα τα οποία περιλαμβάνει στη 10σέλιδη κατά παντός υπευθύνου μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Κοτζιάς;

Διότι ο τέως υπουργός Εξωτερικών έγραψε μεν στο Twitter το Σάββατο:

«Η άθλια ΝΔ αναπαράγει συκοφαντίες του κοινού ποινικού δικαίου. Μετά τις σφαίρες και σακούλες με αίματα, άρχισαν οι απειλές, ύβρεις για την ηθική μου ακεραιότητα. Για να τελειώνουμε όλες αυτές οι απειλές εκβιασμοί στρέφονται ενάντια στην Δημοκρατία και τις έχω στείλει στην Εισαγγελία».

Ωστόσο, πολλοί θέλουν τον παραιτηθέντα υπουργό Εξωτερικών να θεωρεί ότι οι επιθέσεις εναντίον του δεν εκπορεύονται από την Πειραιώς, αλλά από άλλα κέντρα ακόμα και μέσα από το Μαξίμου, από την ομάδα η οποία λειτουργεί και αυτόνομα χωρίς να έχει πάντα την εντολή ή την άδεια του Πρωθυπουργού.

Η εφημερίδα «Εστία» επιχειρεί να μπει στο μυαλό του κ. Κοτζιά, ο οποίος τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρέθηκε πολλαπλώς εκτεθειμένος από το κυβερνητικό επιτελείο και όχι μόνο από τον υπουργό Αμυνας που μίλαγε για φάμπρικα με βίζες και Τζορτζ Σόρος: «Η προβοκάτσια στις συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη, με την φράση στα όπλα, στα όπλα, να πάρουμε τα Σκόπια, οι εναντίον μηνυτήριες αναφορές από οργανώσεις με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, οι σφαίρες και τα αίμα που του εστάλησαν ταχυδρομικώς στο υπουργείο Εξωτερικών, δημοσιεύματα εβδομαδιαίων εφημερίδων και ιντερνετικών σελίδων για τις αναθέσεις έκδοσης βίζας από ιδιωτικές εταιρείες με επικεφαλής δύο πρώην πρέσβεις και έναν πρώην Αρχηγό της Αστυνομίας, οι αναφορές σε δημοσιεύματα για χρηματισμό δημοσιογράφων βαλκανικών χωρών και τέλος η επίθεση που εδέχθη στο Υπουργικό Συμβούλιο εκκινούν μεν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουν ως κοινό στόχο να τον κάνουν να φοβηθεί. Για τις υποθέσεις με τις βίζες στις οποίες ενεπλάκη από τον υπουργό Αμύνης και το όνομα του επιχειρηματία Σόρος, από το περιβάλλον του κ. Κοτζιά λέγεται μετ’ επιτάσεως πως κύρια πηγή της διαρροής δεν είναι ο υπουργός Αμυνας, αλλά κέντρο εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτό θεωρεί πως κρύβεται πίσω από τα δημοσιεύματα».

Μάλιστα η «Εστία» δημοσιεύει και δήλωση του Νίκου Κοτζιά που λέει στους συνεργάτες του «ότι θέλουν να με φοβίσουν αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Σε κάθε περίπτωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η νέα ομιλία του κ. Κοτζιά την προσεχή Τετάρτη στην Κομοτηνή. Τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει η κίνηση «Πράττω» της οποίας προΐσταται ο κ. Κοτζιάς είναι «Η Ελλάδα σε έναν Κόσμο που Αλλάζει». Αν θυμηθεί κανείς τα όσα είπε ο τέως υπ. Εξωτερικών στην πρόσφατη ομιλία του στην Κρήτη, αμέσως μετά την παραίτησή του, κάποιοι στο Μαξίμου θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...