361
Αλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία, επαναλαμβάνει στην απάντησή του ο πρώην Πρωθυπουργός | INTIMEnews

Η απάντηση Σημίτη στους κατηγόρους του: «Ξέρω γιατί το κάνουν»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 11:17
Αλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία, επαναλαμβάνει στην απάντησή του ο πρώην Πρωθυπουργός
|INTIMEnews

Η απάντηση Σημίτη στους κατηγόρους του: «Ξέρω γιατί το κάνουν»

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2018, 11:17

Στην Κουμουνδούρου βρήκαν τον πολιτικό και ιδεολογικό στόχο εν όψει εκλογών, που δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σημίτη. Κατά τα λεγόμενα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πρωθυπουργός που δεν βγήκε ποτέ να μιλήσει για τους διεφθαρμένους υπουργούς του και είχε απλώς ρόλο παρατηρητή σε όσα επιδίδονταν κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Η φιλολογία περί πολιτικών ευθυνών του κ. Σημίτη για όσα έκαναν οι κύριοι Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου και Μαντέλης συντηρείται μεθοδικά από κύκλους του Μαξίμου, η φράση «ένοχη σιωπή» για τον πρώην Πρωθυπουργό επαναλαμβάνεται μονότονα και εσχάτως το φως της δημοσιότητας είδαν σκέψεις για «ηχηρές διώξεις» που ετοιμάζονται και αναμένεται να «σκάσουν» όσο  πλησιάζουμε στις εκλογές.

Μετά την πρώτη του αντίδραση για τα πρώην στελέχη της κυβέρνησής του (όπως αυτή μεταφέρθηκε από τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά) ο  Κώστας Σημίτης απαντά στους επικριτές και κατηγόρους του μέσω της στήλης του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Ξέρω γιατί το κάνουν, αλλά τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία»

«Είναι εμφανές», σημειώνει ο πρώην Πρωθυπουργός, «ότι από διάφορες πλευρές επιχειρείται να ανοίξει ένα άλλο πεδίο συζήτησης, το οποίο θα διευκολύνει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας και λάσπης.

»Τα προβλήματα της χώρας είναι τέτοια και τόσο σοβαρά που δεν επιτρέπουν αποπροσανατολισμούς και παραδοξότητες.

»Τους καταλαβαίνω γιατί το κάνουν και τι σκοπούς επιδιώκουν να εξυπηρετήσουν, αλλά προσωπικά δεν πρόκειται να συμμετάσχω στην προσπάθεια ούτε να συνεισφέρω απαντώντας τους. Επαναλαμβάνω: άλλα είναι τα προβλήματα της χώρας και δεν λύνονται με τη σκανδαλολογία».

Η δήλωση Σημίτη έρχεται ενώ βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να (συ)ζητούν δημόσια τοποθέτησή του για την εμπλοκή υπουργών της κυβέρνησής του σε υποθέσεις διαφθοράς. Την Δευτέρα κιόλας, ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, με το γνωστό εισαγγελικό του ύφος, επανέλαβε για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ότι ο κ. Σημίτης έχει πολιτική -τουλάχιστον- ευθύνη και δεν νοείται να σιωπά.

Ας πει έστω μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό, παραδεχόμενος έστω ότι έκανε λάθος επιλογές, τόνισε ο κ. Μπάρκας, σε μία δήλωση στη γνωστή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ που συμπυκνώνεται στη φράση που πέταξε σχετικά πρόσφατα ο βουλευτής Κυρίτσης «συνένοχος ή βλαξ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...