Τα εκκεντρικά ηλεκτρικά και ογκώδη SUV πήγαν στη Σαγκάη

Το μέλλον της αυτοκίνησης αυτή τη στιγμή μιλά Κινέζικα, με SUV αυτοκίνητα που θα είναι ηλεκτρικά και σπορ κατασκευές που θα βάζουν φωτιά στην άσφαλτο, αλλά δεν θα μολύνουν το περιβάλλον. Τα πιο σπουδαία αυτοκίνητα των επόμενων ετών, σε μια έκθεση.

Σπύρος Σεραφείμ 24 Απριλίου 2017, 18:52
1

Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης

Κάρτα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 από 14

 

image-1-2027

Η Κίνα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, ένα χρυσωρυχείο όπου οι καταναλωτές, πέρυσι, αγόρασαν 24 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα! Οι πωλήσεις, βέβαια, δεν γνωρίζουν τις πιένες άλλων εποχών, αλλά η χώρα εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι πάντοτε μπαίνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης με μερικά από τα πιο κουλ κόνσεπτ αυτοκίνητά τους. Οπου, πλέον, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θεωρούν ότι το μέλλον των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικό.

Αυτή η πρόκληση έτσι κι αλλιώς αποτελεί μία από τις απαιτήσεις της κινεζικής κυβέρνησης, η οποία θέλει να δει τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 8% των πωλήσεων των αυτοκινήτων που θα πωλούνται το επόμενο έτος, την ίδια στιγμή που οι καταναλωτές θέλουν να είναι και τζιποειδή.

Στη Σαγκάη, λοιπόν, στις 21 Απριλίου, αποκαλύφθηκε το «ξαδερφάκι» του Chevrolet Volt, το οποίο είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα. Η Jaguar και η Audi παρουσίασαν ηλεκτρικά SUV. Η Mercedes-Benz υπενθύμισε σε όλους ότι εξακολουθεί να κατασκευάζει στυλάτα, όσο και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ η McLaren έριξε σαγόνια στο πάτωμα με το supercar της, το 720S.

Συνολικά, περισσότερες από 1.000 εταιρείες παρουσίασαν τα μοντέλα τους εκεί, υπογραμμίζοντας περαιτέρω την αγοραστική δύναμη της Κίνας. Βλέπετε, το 2009 πέρασε σε πωλήσεις τις ΗΠΑ και έκτοτε δεν υπάρχει καμία σύγκριση στα αυτοκίνητα που πωλούνται σε αυτές τις δύο χώρες. Υπό αυτή τη συνθήκη, η Κίνα μπορεί να αποφασίσει μόνη της για το ποιο θα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ρίξτε μια ματιά στα πιο σημαντικά μοντέλα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Σαγκάης. Αυτό είναι το μέλλον σε τέσσερις ρόδες.