124
Οι κεφτέδες μπακαλιάρου σερβίρονται με βρασμένο σπανάκι και κομματάκια πέτσας του ψαριού αιθέρια τηγανισμένης | Νίκος Μορόπουλος

Μπακαλιαροκεφτέδες με τσιτσαρόν: χορταίνουν το πνεύμα και τη σάρκα

Νίκος Μπορόπουλος 14 Ιανουαρίου 2018, 11:11
Οι κεφτέδες μπακαλιάρου σερβίρονται με βρασμένο σπανάκι και κομματάκια πέτσας του ψαριού αιθέρια τηγανισμένης
|Νίκος Μορόπουλος

Μπακαλιαροκεφτέδες με τσιτσαρόν: χορταίνουν το πνεύμα και τη σάρκα

Νίκος Μπορόπουλος 14 Ιανουαρίου 2018, 11:11

Ο υγράλατος μπακαλιάρος σήμερα γίνεται ανδαλουσιανή λιχουδιά: κεφτέδες με συνοδεία τσιτσαρόν.

Το τσιτσαρόν κατάγεται από την Ανδαλουσία της Ισπανίας και σήμερα απαντάται και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι πέτσα τηγανισμένη σε υψηλή θερμοκρασία, κάτι που την κάνει τραγανή και αιθέρια. Το πιο διαδεδομένο τσιτσαρόν είναι με πέτσα χοιρινή.

Σήμερα όμως το τσιτσαρόν γίνεται με την πέτσα του μπακαλιάρου, για να συνοδέψει τους κεφτέδες. Το μίγμα για τους κεφτέδες είναι απλό:

Φιλέτο υγράλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια, πατάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη, πράσινα μυρωδικά κατά βούληση, τριμμένη φλούδα λεμονιού, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, και αλεύρι για να μαζέψει τα υγρά και να δέσει το μίγμα.

Αφού ετοιμαστεί το μίγμα μπαίνει στο ψυγείο για να ηρεμήσει, κι εγώ συνεχίζω με την ετοιμασία του τσιτσαρόν.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...