311
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη εκδήλωση | Nick Paleologos / SOOC

Το «δείπνο των οκτώ» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2016, 15:12
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, σε πρόσφατη εκδήλωση
|Nick Paleologos / SOOC

Το «δείπνο των οκτώ» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2016, 15:12

Το πρόβλημα του μεσαίου χώρου ήταν το αντικείμενο δείπνου που έγινε στα μέσα Ιουνίου στην κατοικία του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, με παρόντες τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου.

Οπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος, το δείπνο έγινε στο σπίτι του κ. Κοντογιαννόπουλου στις 13 Ιουνίου. Σε αυτό παραβρέθηκαν, πέρα από τους κ. Σημίτη και Στουρνάρα και τον οικοδεσπότη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στο δείπνο συζητήθηκε ποια θα μπορούσε να είναι η λύση στο προβλήματα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πρόβλημα της χώρας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις.

Επιπλέον έγινε πρόταση στον κ. Σημίτη για ανάμειξη, ωστόσο αυτός αρνήθηκε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο κ. Σημίτης πρότεινε στη συνέχεια στον κεντρικό τραπεζίτη να αναμειχθεί, ωστόσο εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός. Ο πρώην Πρωθυπουργός πίστευε ότι η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος λήγει σε έναν χρόνο αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξεπλάγη όταν ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερα χρόνια.

Στη μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε, ο Θεόδωρος Πάγκαλος είπε στον διοικητή της ΤτΕ: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;». Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το δείπνο είναι γνωστό στο Μαξίμου. Συσχετίζει ακόμη με αυτό την πρόσφατη επίθεση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά του Γιάννη Στουρνάρα. Οπως γράφει, ο υπουργός και οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ «γνωρίζουν ότι για έναν αριθμό σοβαρών παραγόντων ο Στουρνάρας θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα εκπροσώπησης του συνόλου της κατακερματισμένης σήμερα Κεντροαριστεράς».

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην εβδομάδα σε συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς είχε πει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά «δεν ήταν επιτυχημένος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...