603
|

Η Δύναμη πήρε την «Πριγκίπισσα Λέια»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 21:03

Η Δύναμη πήρε την «Πριγκίπισσα Λέια»

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2016, 21:03

Η διάσημη ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια της κινηματογραφικής σειράς του «Star Wars», έσβησε την Τρίτη σε ηλικία 60 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη πριν από τέσσερις ημέρες.

Οπως είχε γίνει γνωστό, η ηθοποιός και συγγραφέας υπέστη το οξύ καρδιακό επεισόδιο στις 23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια πτήσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Φίσερ έμεινε χωρίς σφυγμό για περίπου 15 λεπτά, με έναν νοσηλευτή -που ήταν στην πτήση- να της κάνει μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή. Μετά την προσγείωση του αεροσκάφους, η ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Σάντα Μόνικα, όπου παρέμενε στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση τα τελευταία 24ωρα.

«Με πολύ βαθιά θλίψη η Μπίλι Λορντ (κόρη της Φίσερ) επιβεβαιώνει πως η πολυαγαπημένη της μητέρα, Κάρι Φίσερ, πέθανε το πρωί στις 08.55. Ο κόσμος την αγαπούσε και θα μας λείψει πολύ. Ολόκληρη η οικογένειά μας σας ευχαριστεί για τις σκέψεις και τις προσευχές σας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μεγάλη καριέρα – ταραχώδης ζωή

Κόρη της βετεράνου της σόουμπιζ, Ντέμπι Ρέινολντς και του σόουμαν Εντι Φίσερ, η Κάρι Φίσερ γεννήθηκε στο Μπέβερλι Χιλς στις 21 Οκτωβρίου 1956. Οταν ήταν δύο ετών, ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια για να παντρευτεί την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ανατράφηκε σε στενή επαφή με τον κόσμο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης. Θέλοντας να ξεφύγει από τα χνάρια των γονιών της στο Χόλιγουντ, η νεαρή τότε Κάρι μετακόμισε στο Λονδίνο το 1973, προκειμένου να γραφτεί σε μια σχολή θεάτρου, όπου και σπούδασε υποκριτική για έναν χρόνο. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ την κάλεσαν ξανά πίσω, και η Φίσερ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Shampoo» με τον Γουόρεν Μπίτι. Η αξέχαστη αμερικανίδα ηθοποιός είχε υποδυθεί ρόλους σε πολλές ακόμα ταινίες, όπως «The Blues Brothers» και «Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι».

Βέβαια, ο πιο διάσημος ρόλος της καριέρας της, εκείνος της Πριγκίπισσας Λέια, θα ακολουθούσε το 1977. Για την ακρίβεια, έχει παίξει στις ταινίες του Πολέμου των Αστρων «Μια νέα ελπίδα», «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται» και «Η επιστροφή των Τζεντάι» («A new hope», «The empire strikes back», «The return of Jedi»). Η Φίσερ επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη παίζοντας ξανά την Πριγκίπισσα Λέια στο «Star Wars: The Force Awakens» το 2015 και το «Star Wars: Episode VIII». Την εμπειρία αυτή που άλλαξε τη ζωή της κατέγραψε με κάθε λεπτομέρεια η Φίσερ στην πρόσφατη αυτοβιογραφία της, «The Princess Diarist».

Ηταν μόλις 19 ετών όταν γυρίστηκε η πρώτη ταινία της θρυλικής πλέον σειράς sci-fi. «Ο Λούκας μου φώναζε να σταθώ όρθια και να συμπεριφερθώ σαν αληθινή πριγκίπισσα. Ομως η αλήθεια είναι ότι για να γινόταν αισθητός αυτός ο ρόλος, θα έπρεπε να βγάλω και κανένα ρούχο… Αργότερα σκέφτηκα ότι και εγώ έχω στοιχεία που με συνδέουν με τη Λέια. Εκείνη ήταν μία κόρη που είχε χαθεί και εγώ ήμουν περίπου το ίδιο, ως παιδί δύο σταρ…». Πέρα από τον δυναμισμό που απέπνεε ο συγκεκριμένος ρόλος για την εποχή του, αξέχαστες έμειναν και οι εμφανίσεις της με το χαρακτηριστικό χτένισμα με τους κότσους… «κεφτεδάκια», αλλά και το σούπερ σέξι χρυσό μπικίνι σε μία από τις ταινίες της σειράς.

Οταν γυριζόταν το «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», η Φίσερ, είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, έπινε και έκανε χρήση κοκαΐνης. «Τα ναρκωτικά με έκαναν από τη μία να αισθάνομαι καλύτερα, αλλά από την άλλη είχα προβλήματα στην ανάγνωση των ρόλων, η μνήμη μου εξασθένησε σοβαρά…». Για τη σχέση της με τις ουσίες μιλάει στον θεατρικό μονόλογο Wishful Drinking…

Το 1983 παντρεύτηκε τον μουσικό Πολ Σάιμον με τον οποίο χώρισε έπειτα από έναν χρόνο. Για κάποιο διάστημα είχε συνδεθεί με τον Νταν Ακρόιντ, των Blues Brothers. Διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό με τον ατζέντη Μπράιαν Λουρντ, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη.

May the Force be with you Princess…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...