277
Ο Εντ επιδεικνύει το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. | REUTERS/John Stillwell/Pool

Στο Τάγμα των Ιπποτών ο Εντ Σίραν

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 23:59
Ο Εντ επιδεικνύει το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
|REUTERS/John Stillwell/Pool

Στο Τάγμα των Ιπποτών ο Εντ Σίραν

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 23:59

Eξι χρόνια μετά την είσοδό του στη μουσική βιομηχανία, ο βραβευμένος με δύο Grammy Εντ Σίραν, έλαβε την τιμητική διάκριση από το Μπάκιγχαμ ως μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Ο κοκκινομάλλης καλλιτέχνης βρέθηκε την Πέμπτη στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λαμβάνοντας την τιμή από τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα, εντυπωσίασε με το πόσο καλοντυμένος ήταν, καθώς τον χαρακτηρίζουν οι πιο casual εμφανίσεις.

(REUTERS/John Stillwell/Pool)
(REUTERS/John Stillwell/Pool)

Ωστόσο, υπέπεσε σε γκάφα, σπάζοντας το βασιλικό πρωτόκολλο, καθώς άγγιξε με το άλλο χέρι του στον πήχη του Κάρολου, την ώρα της χειραψίας.

Οπως προβλέπουν οι αυστηροί κανόνες της βρετανικής μοναρχίας, η επαφή και οι χειρονομίες γίνονται μόνο από την πλευρά των μελών της βασιλικής οικογένειας και όχι αντίστροφα.

Ο Εντ Σίραν ρωτήθηκε από τον ίδιο τον πρίγκιπα Κάρολο, αν θα ήθελε να τραγουδήσει στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν  Μαρκλ τον ερχόμενο Μάιο, εκείνος απάντησε: «Γιατί όχι;».

Περιχαρής - και καλοντυμένος (REUTERS/John Stillwell/Pool)
Περιχαρής – και καλοντυμένος (REUTERS/John Stillwell/Pool)

Ο  Σίραν, πάντως, δεν είναι ο πρώτος που σπάει το βασιλικό πρωτόκολλο.
Αρκεί να θυμηθεί κάποιος το 2014 τον μπασκετμπολίστα ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε περάσει το χέρι του γύρω από τους ώμους της Κέιτ Μίντλετον, όπως και τη Μισέλ Ομπάμα – είχε αγκαλιάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, το 2009.

Το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας είναι ένα τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο τιμά ανθρώπους των Τεχνών και των Επιστημών, όπως επίσης και οργανισμούς με σκοπό τη φιλανθρωπία και τις αγαθοεργίες. Δημιουργήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1917, από τον Βασιλιά Γεώργιο Ε΄. Διαθέτει πέντε κύριες διαβαθμίσεις και η ανώτατη βαθμίδα αντιστοιχεί στον τίτλο Sir (ιππότης) και Dame (κυρία).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...