266
Οι τρεις διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το πρωί της Τρίτη. Επιχείρησαν να διαφύγουν, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι δύο εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε αποθήκη οικίας και ο τρίτος σε πιλοτή πολυκατοικίας. | INTIMEnews

Στην τσιμπίδα της Αστυνομίας οι διαρρήκτες της Γλυφάδας

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 12:14
Οι τρεις διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το πρωί της Τρίτη. Επιχείρησαν να διαφύγουν, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά οι δύο εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε αποθήκη οικίας και ο τρίτος σε πιλοτή πολυκατοικίας.
|INTIMEnews

Στην τσιμπίδα της Αστυνομίας οι διαρρήκτες της Γλυφάδας

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 12:14

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οδηγήθηκαν την Τετάρτη τρεις νεαροί Ρομά, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω ενώ είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα.

Μετά τη σύλληψή τους η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ανακοίνωσε την εξιχνίαση συνολικά 23 κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας. Μεταξύ των υποθέσεων που εξιχνιάστηκαν είναι και η διάρρηξη της οικίας της αντιδημάρχου Γλυφάδας, που έγινε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Και οι τρεις συλληφθέντες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ το πρωί της Τρίτης, τη στιγμή που είχαν διαρρήξει μπαλκονόπορτα διαμερίσματος στη Γλυφάδα και αφαιρούσαν αντικείμενα.

Οι τρεις νεαροί επιχείρησαν να διαφύγουν, ακολούθησε καταδίωξη  και τελικά οι δύο εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε αποθήκη οικίας και ο τρίτος σε πιλοτή πολυκατοικίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν χρήματα και διάφορα κοσμήματα, χρυσαφικά και ρολόγια καθώς και κινητά τηλέφωνα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες  συμμετείχαν συστηματικά, από τις αρχές του έτους, σε διαρρήξεις οικιών στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, παραβίαζαν συνήθως παράθυρα, παντζούρια ή μπαλκονόπορτες με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και, αφού εισέρχονταν και ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα αξίας.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. και στο παρελθόν, για διάφορα αδικήματα, ενώ εις βάρος του 22χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση.

Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής ομάδας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών -τετελεσμένων και σε απόπειρα-, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, και της αντίστασης.

Παράλληλα, εις βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας για απόπειρα απόδρασης και απλή σωματική βλάβη αστυνομικού, καθώς επιχείρησε να αποδράσει από τα κρατητήρια απωθώντας και χτυπώντας αστυνομικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...