366
|

“Ο Μπάντυ”, Νίκος Τσάμης (Αυτοέκδοση)

“Ο Μπάντυ”, Νίκος Τσάμης (Αυτοέκδοση)

Μετά από απουσία ενός έτους περίπου, «ο Γάντζος» είναι και πάλι εδώ.Yes! Πόρωση! Και μάλιστα με άγριες διαθέσεις… πολύ άγριες! Τούτη τη φορά δεν είναι μόνος του. Έχει για παρέα τον «Μπάντυ» που είναι και ο τίτλος του sequel και από κοντά έρχεται και η Jessica. Ο ευφυέστατος Νίκος Τσάμης κάνει την ανατροπή και αφαιρεί από τον Γάντζο τον κεντρικό ρόλο. Τυχαίο; Όχι, ούτε γι’ αστείο.

Ο Τσάμης βγάζει στη πένα του όλη τη διαστροφή που κρύβει μέσα του και το ανελέητο κυνηγητό στα τέσσερα σημεία του πλανήτη ξεκινάει από τη σελίδα ένα του βιβλίου. Οι ήρωες μας όλοι επί ποδός, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο του σατανικού μπόμπιρα, που το όνομα του και οι προθέσεις του αλλάζουν στο λεπτό. Βλέπετε είναι πάντα ένα βήμα μπροστά. Επειδή όμως τα πολλά λόγια δεν βοηθούν και δουλειά δεν κάνουμε έτσι, συγκρατήστε δύο στοιχεία κλειδιά που ανατρέπουν τα πάντα και μας φέρνουν ενώπιος ενωπίω με τον  “Dr. Strangelove” του 2012.

Ένα, ο χαρακτήρας του ήρωα. Εδώ είναι η διαστροφή που προανέφερα. Τον ενσαρκώνει… ο κακός. Τέλειο! Από τη δημιουργία του έως την εμφάνισή του και στη συνέχεια τη δράση του, χάνεις τον ύπνο σου. Λέξη κλειδί. Την κρατάμε. Δύο, το τέλος ή αλλιώς η κάθαρση αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο. Όχι, δεν νομίζω ότι μπορείτε να φανταστείτε ούτε κατά διάνοια τέτοια κάθαρση. Ναι, ο Τσάμης δίνει τα ρέστα του, πιάνεται η αναπνοή σου, και με δικαιώνει πλήρως όταν λέω πως δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να γράψουν βιβλίο. Είναι να το ‘χεις. Και εδώ μιλάμε για πένα που σκοτώνει, ολοκληρωτικά. Και αυτό το κρατάμε. Χα!  Η φαντασία, η διαστροφή και η δημιουργία στα καλύτερα της. Βιβλίο “unputdownable” δίχως αμφιβολία, με τον αναγνώστη να συμμετέχει στα δρώμενα από την αρχή ως το τέλος. Στομάχι ασανσέρ!

Το ‘χουμε; Πάμε. Μέχρι την επόμενη εμφάνιση του αγαπημένου μου Stinger και της παρέας του για την ολοκλήρωση της τριλογίας, μία ευχή. Καλή ανάγνωση! Και μιάς και το καλοκαίρι είναι εδώ, θυμηθείτε… από την ξαπλώστρα μην ξακρίσετε ούτε γι’ αστείο. Σας βλέπει. Δεν αστειεύομαι… καθόλου. Δεν θα θέλατε ν’ αρχίζει να σας ψιθυρίζει λογάκια, ούτε να βρίσκετε μηνύματα εδώ και εκεί, τώρα που τα δύσκολα, τα χειρότερα, είναι προ των πυλών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News