620
Τα ταγιέρ και οι Θοδώρες πληθαίνουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την μετακόμιση της -πάντα καλοντυμένης- κυρίας Τζάκρη, ήρθε και η άφιξη της κυρίας Μεγαλοοικονόμου | INTIMEnews

Μεγαλοοικονόμου: Γιατί όχι και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 11:28
Τα ταγιέρ και οι Θοδώρες πληθαίνουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την μετακόμιση της -πάντα καλοντυμένης- κυρίας Τζάκρη, ήρθε και η άφιξη της κυρίας Μεγαλοοικονόμου
|INTIMEnews

Μεγαλοοικονόμου: Γιατί όχι και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2018, 11:28

Αφού ψήφισε προϋπολογισμό, πολυνομοσχέδιο και έκανε το άλμα προς τα αριστερά, από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου δηλώνει τώρα έτοιμη να κατέβει και υποψήφια στη Β’ Αθηνών με την εκλογική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν μου γίνει πρόταση να κατέβω στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβω, δεν έχω πρόβλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ η πειραιώτισσα -κυβερνητική  πια- βουλευτής, έχοντας όπως φαίνεται μεγάλη εμπιστοσύνη στη δυνατότητά της να πείσει και τους ψηφοφόρους της να  τολμήσουν το άλμα που η ίδια ολοκλήρωσε με τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ή πάλι περιμένει την… ανταμοιβή της για την διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε μία δύσκολη πολιτικά συγκυρία για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Εξηγώντας την απόφασή της να ζητήσει την ένταξή της στο κυβερνών κόμμα, είπε πως απ’ ό,τι βλέπει, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα και αποφάσισε να προσθέσει και εκείνη -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- στην προσπάθεια.

«Από εκεί που είχαμε τις χείριστες κριτικές, βλέπουμε τους οίκους να μας αξιολογούν, να δίνουν θάρρος στους επενδυτές, τα επιτόκια να επανέρχονται στα επίπεδα του 2006, οπότε δεν υπήρχε τίποτα αρνητικό», ήταν ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για τη μετακόμισή της προς τα αριστερά έδρανα ή καλύτερα προς τα σίγουρα.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είχε συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, ούτε με συνεργάτες του, αλλά ότι πήρε μόνη της την σχετική απόφαση: «Μόνο ο κύριος Βίτσας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε συγχαρητήρια, σε περιμέναμε», υποστήριξε εμφανώς χαρούμενη για την  υποδοχή που της επεφύλαξαν οι συνοδοιπόροι της πια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανήκω στο κέντρο, βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το κέντρο και προς τα αριστερά», εξήγησε η κυρία Μεγαλοοικονόμου και όταν ρωτήθηκε αν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εκλογές, αρνήθηκε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε συνεννόηση (σ.σ. άρα όλα είναι έτοιμα για να μπει το όνομά της στη λίστα του ΣΥ ΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών).

«Δεν έχω κάνει καμία συζήτηση, είναι πολύ πρόωρο… Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μακριά οι εκλογές, αλλά ναι, αν μου γίνει πρόταση θα κατέβω, δεν έχω πρόβλημα», είπε, αλλά εδώ δεν είχε πρόβλημα να ψηφίσει προϋπολογισμό, πολυνομοσχέδιο και να στείλει και αίτημα ένταξής της στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές θα είχε;

Ειδικά για το πολυνομοσχέδιο, το νέο μέλος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «σκέφτηκε πολύ καλά» όλα τα σημεία του και είδε πως υπήρχαν «πολλά θετικά μέτρα», όπως το Κτηματολόγιο (για πλειστηριασμούς, φοροεπιδρομή και άλλα τέτοια «επουσιώδη», η κυρία Μεγαλοοικονόμου δεν θέλησε να αναφερθεί).

Αναφορικά με την σχέση της με τον «απατημένο πρόεδρο» Βασίλη Λεβέντη, η κυρία Μεγαλοοικονόμου είπε πως  δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του (πώς θα μπορούσε άραγε να είχε αφού έγινε με το κόμμα του βουλευτής και τώρα μπορεί να «πουλάει» εξυπηρέτηση και εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα) και μάλιστα ευχήθηκε η Ενωση Κεντρώων να βγει τρίτο κόμμα στις επόμενες εκλογές (αναφορά «καρφί» για το Κίνημα Αλλαγής, γιατί είπαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς το κέντρο και αριστερά, όπως μας ενημέρωσε η κυρία Μεγαλοοικονόμου).

Ερωτηθείσα, τέλος, αν βλέπει να ακολουθούν το παράδειγμά της και να φεύγουν από το κόμμα του κ. Λεβέντη και άλλοι βουλευτές τους, δήλωσε άγνοια. «Δεν ξέρω, δεν έχω μιλήσει για το αν θα φύγει άλλος βουλευτής από την Ενωση Κεντρώων», απάντησε η κυβερνητική πια βουλευτής στη συνέντευξή της στο κρατικό κανάλι.

Το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Σερρών της Ενωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που τον έφερναν να αποχωρεί από το κόμμα και να προσχωρεί -και αυτός- στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που διακινούνται από διάφορα Μ.Μ.Ε περί δήθεν προσάρτησής μου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αναφερόμενα είναι ψευδή, ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Μένω πιστός στις ιδέες και τις αξίες με τις οποίες εισήλθα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η σχέση μου με την Ένωση Κεντρώων παραμένει αρραγής», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωσή του ο βουλευτής.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...