241
Οι διαδηλωτές προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν | IntimeNews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξύλο στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 14:21
Οι διαδηλωτές προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν
|IntimeNews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξύλο στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο – Πήγαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2018, 14:21

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από μαθητές και φοιτητές, ενάντια στους βομβαρδισμούς των δυτικών συμμάχων στη Συρία.

Ολα φαίνεται να ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του αμερικανού προέδρου Τρούμαν στην λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, χρησιμοποιώντας τροχό αλλά και τραβώντας το άγαλμα με σκοινιά. Τότε επενέβησαν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι χρησιμοποίησαν γκλομπς ενώ έκαναν και χρήση χημικών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

284699

284695

Από τα επεισόδια που διήρκεσαν αρκετά λεπτά υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές. Νωρίτερα οι φοιτητές είχαν πετάξει αβγά στη γαλλική πρεσβεία και μπογιές στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα.

284687

284700

Η πορεία  ξεκίνησε λίγο πριν τη 13.00 από τα Προπύλαια και έγινε με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας στη Συρία. Είχε σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία – Καμία συμμετοχή της χώρας μας». Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

284707

284690

Λόγω της πορείας έκλεισαν οι οδοί Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επί ώρες κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ολόκληρο το Κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...