197
Ο ηγέτης της Β. Κορέας χαρούμενος, όπως και το επιτελείο του, έπειτα από την εκτόξευση ενός ακόμη βαλλιστικού πυραύλου | KCNA / via REUTERS

Πεντάγωνο: «Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να μας χτυπήσει»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 20:45
Ο ηγέτης της Β. Κορέας χαρούμενος, όπως και το επιτελείο του, έπειτα από την εκτόξευση ενός ακόμη βαλλιστικού πυραύλου
|KCNA / via REUTERS

Πεντάγωνο: «Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να μας χτυπήσει»

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2018, 20:45

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη του προγράμματος κατασκευής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM), χωρίς ωστόσο να αποδείξει την ικανότητα αυτών των όπλων να πλήξουν την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε την Τρίτη ο υπαρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Πολ Σέλβα.

Ενώ η Πιονγκιάνγκ έχει αποδείξει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται εντός του βεληνεκούς αυτών των ICBM, δεν έχει εντούτοις καταδείξει ότι το σύστημα στόχευσής τους, για παράδειγμα, μπορεί να αντέξει στις συνθήκες πτήσης ενός βαλλιστικού συστήματος, σε ύψος αρκετών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον Σέλβα.

«Εχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν δείξει όλα τα στοιχεία ενός διηπειρωτικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μία ερώτηση παραμένει αναπάντητη: διαθέτει η Βόρεια Κορέα την τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν πύραυλο να εισέλθει στην ατμόσφαιρα από το διάστημα πριν από την απελευθέρωση της κεφαλής του;

«Είναι πιθανό ότι την έχει (σ.σ. ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν), οπότε πρέπει να υποθέσουμε ότι αυτό ισχύει, χωρίς ωστόσο να δίνουν αποδείξεις», σχολίασε ο Σέλβα.

Η Βόρεια Κορέα το 2017 προχώρησε σε δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) με βεληνεκές αρκετό για να πλήξει οποιοδήποτε σημείο στην αμερικανική ενδοχώρα και διεξήγαγε την έκτη και ισχυρότερη δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...