197
Το δημοψήφισμα τελείωσε, τα σχετικά πανό μαζεύονται, αλλά η υπόθεση δεν έκλεισε | REUTERS/Jon Nazca

Διακήρυξη ανεξαρτησίας ετοιμάζει το κοινοβούλιο της Καταλονίας

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 23:57
Το δημοψήφισμα τελείωσε, τα σχετικά πανό μαζεύονται, αλλά η υπόθεση δεν έκλεισε
|REUTERS/Jon Nazca

Διακήρυξη ανεξαρτησίας ετοιμάζει το κοινοβούλιο της Καταλονίας

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2017, 23:57

Τα κόμματα του καταλανικού κοινοβουλίου που τάσσονται υπέρ της απόσχισης εργάζονται πάνω στην κατάθεση κειμένου -διακήρυξης ανεξαρτησίας- συζητώντας το ενδεχόμενο το κείμενο αυτό να κατατεθεί προς έγκριση ενώπιον του σώματος την Τρίτη.

Αυτές οι πληροφορίες προήλθαν από καταλανό βουλευτή, τον οποίο επικαλείται η ισπανική εφημερίδα El Mundo, όπως έγραψε το ΑΜΠΕ.

«Συζητάμε σχετικά με την κατάθεση ενός κειμένου, γραμμένου σε χαρτί με μολύβι, σχετικά με την ανεξαρτησία το οποίο θέλουμε το περιφερειακό κοινοβούλιο να εγκρίνει την Τρίτη» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος CUP, Κάρλος Ριέρα.

Αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε τη σύγκληση του τοπικού κοινοβουλίου της Καταλονίας -που είχε οριστεί για την προσεχή Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της οποίας αναμενόταν να κηρυχθεί η ανεξαρτησία της περιφέρειας- το κοινοβούλιο έκανε γνωστό ότι ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια στις 6 το απόγευμα της Τρίτης.

Από την πλευρά της, η ισπανική κυβέρνηση αύξησε τις οικονομικές πιέσεις σε βάρος της καταλανικής κυβέρνησης, καθώς ενέκρινε την Παρασκευή νομοσχέδιο που καθιστά ευκολότερη τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε άλλες περιοχές της χώρας.

Από την άλλη, ωστόσο, η Μαδρίτη ζήτησε συγγνώμη για πρώτη φορά για τη χρήση βίας κατά την προσπάθεια των Αρχών να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...