249
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή τον περασμένο Μάιο | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τον Δημήτρη Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 11:54
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στη Βουλή τον περασμένο Μάιο
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τον Δημήτρη Καμμένο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 11:54

Η ανάδειξη του Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στη θέση του έβδομου αντιπροέδρου του Κοινοβουλευτικού Σώματος, με ψηφοφορία στη Βουλή, ήταν σχεδόν δεδομένη, καθώς απαιτούνταν μόνο 75 ψήφοι. Τελικά εξελέγη με 182 θετικές ψήφους, καθώς εκτός από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έλαβε την υποστήριξη αρκετών βουλευτών της ΝΔ. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, το πρωί της Τετάρτης, σημειώθηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός, Νίκος Φίλης, και οι βουλευτές Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ψυχογιός και Μάριος Κάτσης -οι περισσότεροι προέρχονται από την ομάδα των «53+»- ήταν ανάμεσα στους 14 βουλευτές που ψήφισαν «παρών» σχετικά με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ενέκριναν με την ψήφο τους την εκλογή του κ. Καμμένου. Ο λόγος που φέρεται να επικαλέστηκαν ήταν μια αντισημιτικού περιεχομένου ανάρτηση που είχε ανεβάσει ο Δημήτρης Καμμένος, παλαιότερα, στο Twitter. Υπενθυμίζεται ότι τα αντισημιτικά σχόλια που είχαν αναρτηθεί στον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή ήταν και ο λόγος που βρέθηκε ο ίδιος εκτός κυβέρνησης το Σεπτέμβριο του 2015, μια μόλις ημέρα αφού είχε αναλάβει υφυπουργός Υποδομών.

Ανάμεσα σε άλλα ο Δημήτρης Καμμένος είχε ανεβάσει μια φωτογραφία της πύλης του Αουσβιτς, όπου αντί της επιγραφής «arbeit macht frei» υπήρχε η φράση «Μένουμε Ευρώπη». Τελικά ο κ. Καμμένος εκλέχθηκε στη θέση του αντιπροέδρου.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Τετάρτης σημειώθηκαν αρκετές απουσίες από όλα τα κόμματα. Ογδοος αντιπρόεδρος του Κοινοβουλευτικού Σώματος εξελέγη ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ενωση Κεντρώων, με 188 ψήφους και οκτώ «παρών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...