244
Ενα -ως σήμερα- άστεγο ζευγάρι Κουβανών στην παραλία Μαλεκόν της Αβάνας | akturer/Shutterstock

Τα κρατικά ξενοδοχεία ημιδιαμονής επιστρέφουν στην Κούβα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 07:10
Ενα -ως σήμερα- άστεγο ζευγάρι Κουβανών στην παραλία Μαλεκόν της Αβάνας
|akturer/Shutterstock

Τα κρατικά ξενοδοχεία ημιδιαμονής επιστρέφουν στην Κούβα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2017, 07:10

Ζευγαράκια που αναζητούν λίγες στιγμές απομόνωσης ή ένα χώρο να στεγάσουν για λίγο τον παράνομο έρωτά τους υπάρχουν παντού και πάντα – εξάλλου αυτά τα πράγματα δεν γνωρίζουν από ιδεολογίες.

Στην Κούβα όμως οι ερωτευμένοι εδώ και κάποια χρόνια είχαν ένα πρόβλημα.

Τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής που λειτουργούσαν από το τέλος του 19ου αιώνα και ήταν κλειστά τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’90 – είχαν μετατραπεί σε καταφύγια για τα θύματα των κυκλώνων ή έκλεισαν λόγω της κρίσης.

Δύο δεκαετίες από τότε και ενώ στην Κούβα οι τουρίστες έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται και τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καπιταλιστικότερο (όχι πολύ όμως), οι αρχές αποφάσισαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των posadas, των ξενοδοχείων ημιδιαμονής.

Το κενό από το κλείσιμο των ξενοδοχείων είχε καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία, γράφει το BBC.

Πιο σωστά να το εκμεταλλευτεί γιατί τα ενοίκια των δωματίων ημιδιαμονής στις κατοικίες ήταν εξωπραγματικά. Ενα κρεβάτι, ένα ψυγείο και αιρ-κοντίσιον (ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην τροπική Κούβα) κόστιζαν πέντε δολάρια για τρεις ώρες, ενώ ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι γύρω στα 30 δολάρια.

Οπως υποστηρίζουν ακόμη οι αρχές, το κόστος των νέων posadas θα είναι χαμηλότερο, ενώ θα καταπολεμήσουν και το φαινόμενο των περιπτύξεων σε δημόσιους χώρους, όπως τα πάρκα της Αβάνας και την παραλία Μαλεκόν.

Γενικότερα, προσθέτουν οι αρχές, τα νέα ξενοδοχεία, που αρχικά θα είναι πέντε, θα δώσουν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της πόλης. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οικογένειες να μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα ή διαζευγμένα ζευγάρια να μένουν μαζί γιατί δεν έχουν πού να πάνε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...