542
Ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, εμφανώς συγκινημένος στο βήμα της Βουλής | INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δακρυσμένος ο Πικραμμένος είπε ότι περίμενε λίγο σεβασμό – και ο Πολάκης γελούσε…

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:54
Ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣτΕ, Παναγιώτης Πικραμμένος, εμφανώς συγκινημένος στο βήμα της Βουλής
|INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δακρυσμένος ο Πικραμμένος είπε ότι περίμενε λίγο σεβασμό – και ο Πολάκης γελούσε…

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 14:54

«Υπηρέτησα τη Δικαιοσύνη επί 40 χρόνια και σήμερα με κατηγορούν για δωροδοκία επειδή κλήθηκα να βοηθήσω τη χώρα ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός. Περίμενα λίγο σεβασμό»… Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, με σπασμένη τη φωνή και έναν βουβό λυγμό που πολλές φορές τον ανάγκασαν να διακόψει την ομιλία του, ήταν από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για την Προανακριτική της Novartis, μια φιγούρα σχεδόν τραγική. Και η τραγικότητα της στιγμής –να είναι αναγκασμένος ένας άνθρωπος τέτοιας διαδρομής να υπερασπίζεται τα αυτονόητα– έγινε ακόμα πιο οδυνηρή από την εικόνα ενός υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος την ώρα που ο πρώην Πρωθυπουργός μιλούσε με αξιοπρέπεια, αυτός γελούσε…

Τον Παύλο Πολάκη παρατήρησε ο Βασίλης Κικίλιας που καθόταν απέναντί του στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αλλά η εικόνα της χυδαιότητας έμεινε. «Μη γελάς ρε… λίγο σεβασμό» του φώναξε ο κ. Κικίλιας, αλλά δύσκολο να φανταστεί κανείς τον αν. υπουργό Υγείας να συνετίζεται…

272444
Ο Βασίλης Κικίλιας φωνάζει στον Παύλο Πολάκη που ειρωνευόταν τον Παν. Πικραμμένο όταν μιλούσε από το βήμα της Βουλής (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε κλείνοντας την ομιλία του, η υπόθεση «να φτάσει μέχρι τέλους ώστε να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία». Ολόκληρη η ομιλία του πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας διαπνεόταν από ένα αίσθημα οργής και απελπισίας, ενώ ανθρώπου που βρίσκεται αντιμέτωπος με ψέματα.

«Ανυπόστατη η κατηγορία ότι χρηματίστηκα με ένα εκατομμύριο για να προωθήσω συμφέροντα της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis», σημείωσε. «Η προστατευόμενη μάρτυς Αικατερίνη Κελέση αναφέρει ότι έλαβα χρηματικό δώρο, ωστόσο στην κατηγορία της που είναι όλη και όλη οκτώ γραμμές δεν αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, τρεις φορές λέει “κατά τους ισχυρισμούς” ή “όπως λέει ο αντιπρόεδρος”», συμπλήρωσε και τόνισε ότι οι μαρτυρίες για «ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες».

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μιλάει στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
O πρώην Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος στην ομιλία του στη Βουλή (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, αλλά τώρα κατακλύζομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης», είπε, για να προσθέσει απευθυνόμενος στην Ολομέλεια: «Μπροστά σας δεν βρίσκεται απλά ο τότε Πρωθυπουργός αλλά και ο τότε εν ενεργεία πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός προκύπτει ότι δωροδοκήθηκε».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πικραμμένος σημείωσε ότι από τη μελέτη της υποθέσεως είναι πρόδηλο ότι οι «μυθιστορηματικές κατηγορίες δεν αρκούν για να σπιλώσουν βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και να αμφισβητείται η ηθική μου ακεραιότητα». Συναισθηματικά φορτισμένος διερωτήθηκε: «Εχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός σε βάρος μου, όλα αυτά τα χρόνια; Πείτε μου» και πρόσθεσε: «Ειλικρινά, θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου, γιατί και εγώ και η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές, όπως τεταμένες σχέσεις με την ΕΕ, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, κίνδυνο μπλακ αόυτ, μεγάλες εκροές από τοις τράπεζες», ανέφερε ενδεικτικά.

Και συμπλήρωσε:

«Επί πρωθυπουργίας μου δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία, συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι διερωτώμαι ειλικρινά πώς μπορεί να ισχυριστεί ακόμα και ο πιο κακόπιστος ότι διευκόλυνα την αποπληρωμή χρεών προς τη Novartis. Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν σκοπό να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...