280
Ο Σώρρας ήταν για μήνες καταζητούμενος για βαριά αδικήματα | Menelaos Myrillas / SOOC

Πώς τα τσιγάρα του Σώρρα οδήγησαν την αστυνομία στο κρησφύγετό του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:28
Ο Σώρρας ήταν για μήνες καταζητούμενος για βαριά αδικήματα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πώς τα τσιγάρα του Σώρρα οδήγησαν την αστυνομία στο κρησφύγετό του

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 09:28

Ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στον Αλιμο, μπορεί να είχε πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αποφύγει τη σύλληψη, φαίνεται όμως  ότι προδόθηκε από μια λεπτομέρεια που έφερε την αστυνομία στα ίχνη του.

Ζούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και μάλιστα άλλαζε κρησφύγετο κάθε 1-2 μήνες, είχε αφήσει γένια  και μακριά μαλλιά, έβαζε έμπιστα άτομα να του φέρουν προμήθειες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στο kathimerini.gr, ήταν η μάρκα από τα τσιγάρα του που έφεραν την Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του.

Το τελευταίο διάστημα, αναφέρει το ρεπορτάζ, στελέχη της υπηρεσίας συνέδραμαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Σώρρα και είχαν θέσει υπό επιτήρηση τα μέλη του στενού πυρήνα της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος της οδού Μενάνδρου στον Άλιμο. Το άτομο αυτό κάθε τρεις ημέρες πήγαινε στο κρησφύγετο του Σώρρα τρόφιμα και τσιγάρα.

300698
Η κατοικία όπου κρυβόταν ο Σώρρας στον Αλιμο (Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν ότι αγόρασε έξι πακέτα «Καρέλια» σε λευκή κασετίνα. Αυτή η αγορά πρόδωσε τον Σώρρα γιατί από βίντεο παλαιότερων τηλεοπτικών εμφανίσεων οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι κάπνιζε τη συγκεκριμένη μάρκα.

Στη συνέχεια ενημέρωσαν το τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας και το απόγευμα του Σαββάτου προχώρησαν στην επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Στο σπίτι είχε διαμορφωθεί ένας υπόγειος χώρος ο οποίος δεν ήταν απόλυτα εμφανής. Εκτιμούν ακόμη οι αστυνομικοί ότι είχε διαμορφωθεί από τον ίδιο τον Σώρρα, προκειμένου να μην εντοπιστεί άμεσα.

Χθες Κυριακή ο Αρτέμης Σώρρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον Άλιμο παραπέμπεται και αυτός για υπόθαλψη εγκληματία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...