335
Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ | REUTERS/Carlos Barria

Μελάνια εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: «όχι» στον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 08:16
Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ
|REUTERS/Carlos Barria

Μελάνια εναντίον Ντόναλντ Τραμπ: «όχι» στον χωρισμό παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2018, 08:16

Την αντίθεσή της με την πολιτική του συζύγου της και προέδρου των ΗΠΑ εξέφρασε η Μελάνια Τραμπ, η οποία δήλωσε ότι «απεχθάνεται να βλέπει» τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους, όταν είναι παράτυποι μετανάστες.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ.

«Η κυρία Τραμπ απεχθάνεται να βλέπει παιδιά να απομακρύνονται από την οικογένειά τους και ελπίζει πως τα δύο στρατόπεδα στο Κογκρέσο θα μπορέσουν εντέλει να καταλήξουν σε συμφωνία προκειμένου να υπάρξει μια επιτυχημένη μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση» είπε στο CNN η διευθύντρια επικοινωνίας της Πρώτης Κυρίας, η Στέφανι Γκρίσαμ.

«Πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να σέβεται τον νόμο όμως πρέπει να κυβερνάται με την καρδιά» συμπλήρωσε η ίδια.

Την πολιτική καταδικάζει η αντιπολίτευση των Δημοκρατικών, προκαλεί, ωστόσο δυσφορία, και στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Εναντίον της πολιτικής στράφηκε και η Λόρα Μπους, σύζυγος του Τζορτζ Μπους, μιλώντας για «βάναυση και ανήθικη πολιτική». Πρόσθεσε σε άρθρο της στη Washington Post ότι η «κυβέρνησή μας δεν πρέπει να ασχολείται πώς να “αποθηκεύει” παιδιά σε κοντέινερ ή να σχεδιάζει να τα βάλει να ζήσουν σε σκηνές στην έρημο».

«Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπω να απομακρύνουν με τη βία παιδιά από τα χέρια της μητέρας τους» δήλωσε από την πλευρά της ακόμη και η στενή σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Την Παρασκευή η αμερικανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι η νέα της πολιτική στα σύνορα με το Μεξικό – μια πολιτική μηδενικής ανοχής- είχε ως αποτέλεσμα από τα μέσα Απριλίου 2.000 παιδιά να χωριστούν από τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ.

Κατά των ενηλίκων αρχίζουν οι διαδικασίες για να δικαστούν για παράνομη είσοδο, αλλά οι ανήλικοι στέλνονται σε κέντρα κράτησης μακριά από τους γονείς τους.

Εν μέσω της κατακραυγής που έχει προκαλέσει το θέμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι ευθύνονται για την κατάσταση, μια κατηγορία που απορρίπτει η αντιπολίτευση, και αξιώνει – προκειμένου να μπει ένα τέλος – την επικύρωση μιας μεταρρύθμισης για το μεταναστευτικό, που βρίσκεται σε τέλμα εδώ και μήνες στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...