805
Ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού. Ηταν επικριτικός τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το Κίνημα Αλλαγής | SOOC

Ο Μίλτος Κύρκος για το Ποτάμι, το Κίνημα Αλλαγής και το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 14:24
Ο Μίλτος Κύρκος, ευρωβουλευτής του Ποταμιού. Ηταν επικριτικός τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το Κίνημα Αλλαγής
|SOOC

Ο Μίλτος Κύρκος για το Ποτάμι, το Κίνημα Αλλαγής και το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 14:24

Κρατώντας αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το Κίνημα Αλλαγής αλλά και επιβεβαιώνοντας ότι συνομιλεί με στελέχη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος έδωσε συνέχεια στο ρεπορτάζ του Protagon για τους ποδοσφαιρικού ύφους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα να τον «φέρει» στο κόμμα του. Η πρόθεση μεταγραφής του κ. Κύρκου εντάσσεται σε μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να φιλοτεχνήσει ένα πιο σοσιαλδημοκρατικό προφίλ τώρα που το αφήγημα της Πρώτης Φοράς Αριστεράς έχει καταρρακωθεί.

Ο κ. Κύρκος, ο οποίος απουσίαζε από το πρόσφατο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, βγήκε το πρωί της Τρίτης στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και διαβεβαίωσε ότι η απουσία του δεν σημαίνει ότι πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι, δεν δέχομαι κανένα φλερτ από τον ΣΥΡΙΖΑ», για να εξηγήσει έπειτα: «Οι αντιθέσεις μου και αυτά που προτείνω είναι σε απόσταση από αυτά που η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει δείξει τα τελευταία τρία χρόνια, που δυστυχώς δεν είναι στην κατεύθυνση διαχείρισης καν του μνημονίου, αλλά είναι σε μια επιβίωση του κομματικού μηχανισμού. Αρα δεν θα μπορούσε η κριτική μου στο ΚΙΝ.ΑΛ. να είχε σαν αποτέλεσμα να μετακινηθώ σε ένα κόμμα που είναι το ίδιο δύσκολο -αν όχι πιο δύσκολο- να παρέμβεις», σημείωσε. Οχι δηλαδή ότι δεν φοβάται τον κομματικό μηχανισμό που αναπτύσσεται στο Κίνημα Αλλαγής, ή την αδυναμία του να παρέμβει στον νέο φορέα.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην απουσία του από το συνέδριο του νέου φορέα στο ΣΕΦ, ο κ. Κύρκος είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω να παραμένω στο Ποτάμι και από εκεί και πέρα εγώ στηρίζω και παίρνω και πρωτοβουλίες , αλλά δεν παύω να έχω και το δικαίωμα της κριτικής ότι ο τρόπος που κάναμε το συνέδριο, το μήνυμα που δώσαμε στην κοινωνία είναι πως δεν μας ενδιαφέρουν τα ζητήματα που την απασχολούν, γιατί εμείς ξέρουμε -όπως είπε και ο Νίκος Ανδρουλάκης- εμείς οι πολύ παλαιοί ξέρουμε ακόμα πολύ καλύτερα πώς θα τα κάνουμε τα θέματα αν μας ξαναέρθει η ευκαιρία να πάμε σε θέσεις εξουσίας. Εγώ δεν μπορώ να φανταστώ να στηρίζω ένα κόμμα το οποίο θα πάει να γίνει κυβέρνηση, να συμμετέχει σε μια συμμαχική κυβέρνηση και δεν θα ξέρω ακριβώς τι θα πάει να κάνει. Αυτή είναι πολιτική ενός κλειστού συνόλου στο οποίο δεν μπορώ να ανήκω, γι’ αυτό οργανωτικά δεν συμμετείχα στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά φυσικά και συνεχίζω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε διαδικασία γίνεται εμβάθυνσης του προγράμματος λόγου».

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού είπε βέβαια ότι «δεν έχει εκδηλωθεί τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί φλερτ» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωσε ότι παραμένει στο Ποτάμι, όμως άσκησε κριτική στο εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής – το αν επιθυμεί να συνεχίσει σε αυτό το σχήμα είναι ένα θέμα που σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτό. Αποκάλυψε δε ότι μιλάει και με ανθρώπους στο κυβερνών κόμμα.

«Και στους δύο χώρους έχω ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ και ανθρώπους με τους οποίους βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο», είπε επί λέξει, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανθρώπους «πολύτιμους» με τους οποίους έχει τις ίδιες απόψεις. «Αλλά η κυβέρνηση έχει τον άλλο εταίρο που δίνει και ένα στίγμα», συμπλήρωσε. Το τι μπορεί να συμβεί αν αυτός ο εταίρος βγει από το πλαίσιο δεν αναλύθηκε στη ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Κύρκου.

«Αφόρητα κοινότοπα τα όσα είπε η Φώφη»

Σε άλλη ραδιοφωνική του συνέντευξη, στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κ. Κύρκος δήλωσε ότι τα όσα έδειξε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής δεν αφορούν τον έλληνα πολίτη. «Δεν δώσαμε κανένα μήνυμα στον μέσο έλληνα πολίτη» είπε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε «αφόρητα κοινότοπα» τα όσα παρουσίασε ως θέσεις του Κινήματος η Φώφη Γεννηματά.

«Είμαι δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορεί να θέσει τις ουσιαστικές προτεραιότητες που θα έπρεπε να βάλει η Κεντροαριστερά, δηλαδή σύγκρουση με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους και της δημόσιας διοίκησης, στήριξη στους παραγωγικούς τομείς, αφαίρεση εμποδίων από την επιχειρηματικότητα» προσέθεσε ο κ. Κύρκος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ που ασφυκτιούν από την συνεργασία με τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου Καμμένου συνομιλεί. «Και με βουλευτές και με άλλους ανθρώπους, διότι εγώ σε αυτόν τον χώρο μεγάλωσα, έχουμε κανάλια επικοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας τις επαφές του με ένα κομμάτι έστω του ΣΥΡΙΖΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Κύρκος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει θέση στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όπου συμμετείχε το Ποτάμι. «Λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο κανείς δεν ξέρει ποιοι και πώς (και γιατί) θα πάνε, ποια θέματα θα αποτελέσουν την νέα προοδευτική πρόταση “με κέντρο τον άνθρωπο”. Εκδηλώσεις διαλόγου όπου κάθε στέλεχος καταθέτει τη δική του οπτική χωρίς κείμενα βάσης, επίκληση ενότητας στη βάση του “ενωθείτε να μην χαθούμε”. Δεν είναι περίεργο πως δεν ανιχνεύεται κανένα ρεύμα στους πολίτες που δεν έχουν κομματικά ένσημα, κανένα ενδιαφέρον στους νέους, καμία προοπτική ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού. Όσοι δεν ψάχνουν έναν δρόμο να γίνουν ΠΑΣΟΚ (έστω και ως μειοψηφική φωνή) μάλλον δεν έχουν θέση εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...