678
Eντυπωσιαμένος ο Πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Απρόπυργο, όπου τον ξενάγησε ο CEO της καπνοβιομηχανίας Χρήστος Χαρπαντίδης | ΙΝΤΙΜΕnews

Ανοιγμα Τσίπρα στις επενδύσεις με επίσκεψη στην «Παπαστράτος»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 11:39
Eντυπωσιαμένος ο Πρωθυπουργός από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Απρόπυργο, όπου τον ξενάγησε ο CEO της καπνοβιομηχανίας Χρήστος Χαρπαντίδης
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ανοιγμα Τσίπρα στις επενδύσεις με επίσκεψη στην «Παπαστράτος»

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2017, 11:39

Αλλαγή ατζέντας, στρέφοντας τα φώτα της επικαιρότητας στο… ελληνικό επιχειρείν, επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας με την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε μια απόπειρα να εμφανίσει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του ένα φιλοεπενδυτικό προφίλ, λίγο πριν άνοδο του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Κατά την επίσκεψή του, στην οποία τον συνόδευαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της καπνοβιομηχανίας, Χρήστο Χαρπαντίδη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε για τα επενδυτικά της σχέδια. Η νέα επένδυση της Παπαστράτος, ύψους 300 εκατ. ευρώ, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2018 να αναμένονται οι πρώτες εξαγωγές νέων καπνικών προϊόντων από το εργοστάσιο της εταιρείας.

«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;»

Χαρακτηριστική της… μεταστροφής του Πρωθυπουργού ήταν η περιγραφή του (τη στιγμή που απευθυνόταν στους υπαλλήλους της εταιρείας) για το πώς είχε αντιμετωπίσει τον κ. Χαρπαντίδη στις αρχές του 2015, όταν εκείνος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του για να τον ενημερώσει ότι σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά δήλωση του ίδιου του κ. Τσίπρα, μόλις τελείωσε η συνάντηση, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού του γραφείου:  «Είσαι σίγουρος πώς δεν μας κοροϊδεύει;»

236175
Φώτα, κάμερα, πάμε: Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στους εργαζομένους της «Παπαστράτος» / INTIMEnews

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας εξήρε το εργασιακό πλαίσιο της επιχείρησης, μιλώντας για μια παραγωγική επένδυση που δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας -μια επένδυση στην καινοτομία που δίνει παράλληλα προοπτική στον πρωτογενή τομέα- και χαρακτήρισε την επένδυση της «Παπαστράτος» ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

236142
O Πρωθυπουργός έβγαλε και selfies με τους εργαζομένους της εταιρείας / INTIMEnews

Ο Πρωθυπουργός, τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει τη συμβολή της εταιρείας στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων. «Η ‘Παπαστράτος’ είναι μία επιχείρηση που βοηθάει την ελληνική Πολιτεία ώστε να καταπολεμήσουμε την ανεξέλεγκτη για χρόνια δράση των λαθρεμπόρων στο χώρο των καπνικών προϊόντων», τόνισε και αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της εταιρείας με τη δωρεά του υπερσύγχρονου scanner με ακτίνες Χ, αξίας 2 εκατ. ευρώ, για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

download
Το υπερσύγχρονο μηχάνημα -δωρεά της «Παπαστράτος- στο Τελωνείο Πειραιά / twitter
download (1)
Το πρώτο Χray μηχάνημα για την Ελλάδα που δώρισε η «Παπαστράτος» μπορεί να σκανάρει από 20 έως 80 φορτηγά ή κοντέινερ την ώρα, ανάλογα με το είδος του λαθρεμπορίου που αναζητά

O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εξάλλου στο εργατικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή και στις θετικές προοπτικές που, όπως είπε, δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου της χώρας στις αγορές.

236168
O Αλέξης Τσίπρας κλείνει το μάτι στο ελληνικό επιχειρείν / INTIMEnews

«Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», ανέφερε ενδεικτικά, εκτιμώντας πως η Ελλάδα γίνεται ξανά ένας ελκυστικός τόπος για επενδύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για την ομολογία του Πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στους εργαζομένους της «Παπαστράτος.

«Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς και αναφέρονται ως χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Σκουριών και του Ελληνικού.

«Προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του», καταλήγει η ανακοίνωση, γιατί «οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά. Χαρακτηριστικά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαθέτει».

Χρήσιμη χαρακτήρισε την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της «Παπαστράτος», ο Σταύρος Θεοδωράκης, «σαν πρώτη γνωριμία» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter- «με τον κόσμο της δουλειάς και της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...