207
Στιγμιότυπο από το ερασιτεχνικό βίντεο. Το όχημα σαρώνει πεζούς στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Νέας Υόρκης | REUTERS/Handout

Η στιγμή που το αυτοκίνητο σαρώνει τους πεζούς στην Τάιμς Σκουέαρ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 14:26
Στιγμιότυπο από το ερασιτεχνικό βίντεο. Το όχημα σαρώνει πεζούς στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Νέας Υόρκης
|REUTERS/Handout

Η στιγμή που το αυτοκίνητο σαρώνει τους πεζούς στην Τάιμς Σκουέαρ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2017, 14:26

Το ότι δεν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση -όπως είχε συμβεί στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Βερολίνο- αλλά σε έργο ενός παράφρονα, δεν αναιρεί το εφιαλτικό του πράγματος. Νέα πλάνα από βίντεο της στιγμής όπου ο οδηγός οδήγησε με ταχύτητα με το όχημά του σε δεκάδες ανθρώπους στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης -σκοτώνοντας μια 18χρονη κοπέλα- είδαν την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, το όχημα έπεσε σε μια μπάρα, ειδάλλως εκτιμάται ότι τα θύματα θα ήταν περισσότερα.

O οδηγός, ένας 26χρονος βετεράνος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, δήλωσε στις αρχές ότι «άκουγε φωνές» και «περίμενε να πεθάνει». Οι αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών μιας και οι πρώτες εξετάσεις του βρέθηκαν αρνητικές σε αλκοόλ αλλά θετικές σε ναρκωτικά.

2017-05-18T210338Z_1619275892_RC1A02679070_RTRMADP_3_NEW-YORK-CRASH
Ο 26χρονος οδηγός έχει συλληφθεί. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

Nεκρή είναι η Αλίσα Ελσμαν, ενώ μεταξύ των 23 τραυματιών είναι και η 13χρονη αδελφή της. Οι ανυποψίαστοι πεζοί δεν είχαν κανένα χρόνο να αντιδράσουν καθώς το αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους με σφοδρότητα πριν κολλήσει στη μπάρα με τους δύο δεξιούς τροχούς του στον αέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...