313
Ο Θοδωρής Δρίτσας στη Βουλή. «Το λιμάνι της αγωνίας» έγινε τώρα «λιμάνι της συμφωνίας» και αυτό δεν αρέσει στον υπουργό Ναυτιλίας | SOOC

Συμφωνία με Cosco/ Δεν βλέπει «ξεπούλημα» ο Δρίτσας

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2016, 16:29
Ο Θοδωρής Δρίτσας στη Βουλή. «Το λιμάνι της αγωνίας» έγινε τώρα «λιμάνι της συμφωνίας» και αυτό δεν αρέσει στον υπουργό Ναυτιλίας
|SOOC

Συμφωνία με Cosco/ Δεν βλέπει «ξεπούλημα» ο Δρίτσας

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2016, 16:29

Οχι, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας δεν μίλησε ποτέ για «ξεπούλημα» του ΟΛΠ. Ο ίδιος έσπευσε να κάνει τη σχετική διευκρίνιση και απέδωσε σε πολιτική σκοπιμότητα «παρερμηνεία» των δηλώσεων του.

Βέβαια ο κ. Δρίτσας έχει μιλήσει για ξεπούλημα του ΟΛΠ, απλώς το έκανε στο παρελθόν, την εποχή που και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για το «λιμάνι της αγωνίας». Τώρα, όπως είπε στον ΒΗΜΑ FM, δεν πρόκειται για ξεπούλημα αλλά για «μία συμφωνία που δεν ήταν συμβατή με τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις μας.» Εντάξει, δεν ήταν συμβατή, αλλά δεν ήταν ξεπούλημα. Διότι η συμφωνία βελτιώθηκε αφού, κατά τον κ. Δρίτσα, «ο δρόμος που είχε στρωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, ήταν πολύ διαφορετικός από αυτόν που στρώσαμε εμείς.» Και σημείωσε ότι ακόμα και η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ «άλλαξε σε πολλά σημεία». «Στην τροποποιημένη σύμβαση που υπογράφηκε για τον ΟΛΠ συμβάλαμε όλοι, ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά» είπε.

Μάλιστα ο υπουργός επέμενε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει βελτιώσεις στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων. «Στα αεροδρόμια και στο θέμα του Ελληνικού, όπου ο διαγωνισμός ήταν τελειωμένος, κάναμε βελτιώσεις εξαιρετικά σημαντικές», είπε, αλλά δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί.

Υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί; Με τίποτα! «Εγώ είμαι μέλος της κυβέρνησης και ενεργώ μαζί με την κυβέρνηση, συλλογικά και συνολικά. Η κατάληξη αυτής της διαδικασίας θέλω να πιστεύω ότι θα με καλύψει και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα» είχε τονίσει νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1. «Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε όλοι μαζί. Και δεν έχω καμία διαφοροποίηση από την κυβέρνηση, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί.»

Και όταν ο Ant1 επέμεινε στην ερώτηση, ο κ. Δρίτσας έγινε πιο σαφής. «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε μια συζήτηση που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι δεν μπορεί να γίνει. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για ξεπούλημα, έχω μιλήσει για επιλογές της μίας ή της άλλης κατεύθυνσης. Αυτό ενόχλησε, ενόχλησε τους πολιτικούς μας αντιπάλους που ανακάλυψαν για μια ακόμη φορά, κρίση στην κυβέρνηση…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...