207
Μπογιές στην είσοδο της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα από παλαιότερη διαμαρτυρία τον Μάρτιο του 2017 | Twitter

Ο Τόσκας το «γύρισε» στην πρόληψη: Προσαγωγή μελών του Ρουβίκωνα για ύποπτες κινήσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 12:42
Μπογιές στην είσοδο της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα από παλαιότερη διαμαρτυρία τον Μάρτιο του 2017
|Twitter

Ο Τόσκας το «γύρισε» στην πρόληψη: Προσαγωγή μελών του Ρουβίκωνα για ύποπτες κινήσεις

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2018, 12:42

Λόγω εγγύτητας με τα Εξάρχεια, αλλά και λόγω πλήθους στόχων, το Κολωνάκι έχει αποτελέσει προσφιλές πεδίο δράσης του Ρουβίκωνα.

Η ΕΛ.ΑΣ.  «την πάτησε» μία φορά με την επίθεση (με μπογιές) στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας στην πλευρά της οδού Ακαδημίας, δεύτερη φορά με την εισβολή στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου κάτω από την πλατεία Φιλικής Εταιρείας (γνωστότερη ως Κολωνακίου), αλλά την Πέμπτη είχε πάρει τα μέτρα της και έδρασε προληπτικά – προφανώς κατόπιν σχετικής άνωθεν εντολής. Ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αποφάσισε επιτέλους ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης ενεργειών που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου δέκα μέλη του Ρουβίκωνα εντοπίστηκαν το πρωί «να κινούνται ύποπτα» στην περιοχή γύρω από την πρεσβεία της Αυστρίας στο Κολωνάκι. Σε έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκαν επάνω τους φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν μεταξύ άλλων “ΟΧΙ στο 12ωρο” (σ.σ. ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο του αυστριακού καγκελάριου Κουρτς για την θέσπιση 12ωρου ημερήσιας εργασίας ή μέχρι 60 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας, που ενεκρίθη από το κοινοβούλιο).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί που πρόλαβαν τη νέα «ακτιβιστική» δράση του Ρουβίκωνα, δεν έμειναν μόνο στους ελέγχους, καθώς δύο μέλη της  της αναρχικής συλλογικότητας προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...