278
Εικόνα από το περυσινό The Spirit of Democracy Weekend στο Costa Navarino |

Το πνεύμα της Δημοκρατίας και η συνύπαρξη Ανατολής – Δύσης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 16:20
Εικόνα από το περυσινό The Spirit of Democracy Weekend στο Costa Navarino
|

Το πνεύμα της Δημοκρατίας και η συνύπαρξη Ανατολής – Δύσης

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2021, 16:20

Δύση και Ανατολή. Μπορούν να ανανεώσουν ή και να θεραπεύσουν τη Δημοκρατία η διερεύνηση των διαφορετικών προσεγγίσεων ως προς την πνευματικότητα, η αντίληψη των κοινών χαρακτηριστικών και η κατανόηση των διαφορών τους; Πώς μπορούμε να οικοδομήσουμε πιο ανθεκτικές δημοκρατίες-κοινωνίες, ανατρέχοντας στους αρχαίους φιλόσοφους και των δύο πολιτισμών; Σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν οι ομιλητές του “The Spirit of Democracy Weekend”, που διοργανώνεται για έκτη χρονιά, στην Costa Navarino, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

 

Το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, όπως ο καλλιτέχνης Ai Weiwei, η ιστορικός Bettany Hughes, οι συγγραφείς Elif Shafak και Maria Ressa, καθώς και η πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO Irina Bokova, θα συναντηθούν (φυσικά ή διαδικτυακά) στο μεσσηνιακό θέρετρο, φιλοδοξώντας να προσφέρουν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αυθεντικές εμπειρίες γνώσης και πολιτισμού. Τις συζητήσεις θα συντονίσουν ο Patrick Healy, Deputy Opinion Editor και ο Steven Erlanger, Chief European Diplomatic Correspondent των New York Times.

Οι συζητήσεις πλαισιώνονται από αναγνώσεις βιβλίων, φιλοσοφικούς περιπάτους και μαθήματα γιόγκα με φόντο το μοναδικό μεσσηνιακό τοπίο, στο ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Το Athens Democracy Forum διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους New York Times για 9η χρονιά, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα. Το φόρουμ τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και έχει τη στήριξη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεντρώνει διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και εκπρόσωπους της κοινωνίας των πολιτών, για να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις στα πιο καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει η δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του ‘The Spirit of Democracy Weekend’ μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News