366
Προφανώς και είναι προϊόν επεξεργασίας εικόνας. Το τιμόνι των κρυφών πληροφοριών το κρατά γερά η Apple | Reuters / Ted Kerr

Τελικά, τι συμβαίνει μέσα στο… γκαράζ της Apple;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 14 Φεβρουαρίου 2016, 16:24
Προφανώς και είναι προϊόν επεξεργασίας εικόνας. Το τιμόνι των κρυφών πληροφοριών το κρατά γερά η Apple
|Reuters / Ted Kerr

Τελικά, τι συμβαίνει μέσα στο… γκαράζ της Apple;

Σπύρος Σεραφείμ Σπύρος Σεραφείμ 14 Φεβρουαρίου 2016, 16:24

Δεν είναι μυστικό που έχει ξεπηδήσει μέσω της βιομηχανικής κατασκοπίας. Εδώ και πολύ καιρό γνωρίζουμε ότι η Apple εργάζεται πάνω στη δημιουργία του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υπό την κωδική ονομασία «Titan». Η ίδια η εταιρία δεν έχει κάνει επίσημη αναφορά, αλλά όπως είπε ο CEO της Tesla, ο Ελον Μασκ, ο κόσμος το έχει ios τούμπανο πως η Apple φτιάχνει αυτοκίνητο. Σκέφτονται, μάλιστα, να το παρουσιάσουν το 2019 – ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι αυτοκινούμενο.

Η Wall Street Journal έγραψε πως η ομάδα ανάπτυξης του πρότζεκτ -η οποία έχει συσταθεί εδώ και έναν χρόνο- σύντομα θα τριπλασιαστεί και θα φτάνει τα 1.800 άτομα. Στη γλυκιά μηλο-συμμορία η εταιρία έχει προσλάβει πρώην στελέχη των Volkswagen και Tesla. Βέβαια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ήδη συνέβη η πρώτη απώλεια: ο επικεφαλής του «Project Titan» αποχώρησε από την Apple. Πρόκειται για τον Στιβ Ζαντέρσκι, στέλεχος της εταιρίας επί 16 χρόνια. Οι λόγοι της αποχώρησής του δεν σχετίζονται με την απόδοσή του, αλλά είναι προσωπικοί. Φυσικά, ουδείς μπορεί να υπολογίσει το κατά πόσο θα επηρεαστεί η πορεία δημιουργίας του Apple Car. Εννοείται, όμως, πως ο κολοσσός έχει τόσα πολλά χρήματα που μπορεί να προσλάβει όποιον επιθυμήσει.

Και ερχόμαστε στη… φασαρία.

Κάτοικος που διαμένει στην περιοχή, κοντά στις εγκαταστάσεις της Apple, έκανε παράπονα ότι στην πόλη του Σανιβέιλ ακούγονταν ήχοι μηχανής στις 11το βράδυ. Αλλά δεν κάλεσε το αμερικανικό «100».

Τι μπορεί να συμβαίνει εκεί; Ο,τι και να έκαναν στις εγκαταστάσεις, είναι δεδομένο πως δεν σχετίζεται με το αυτοκίνητο-πρότζεκτ. Σιγά να μην κάνει τόση φασαρία. Απλώς, στο… γκαράζ της εταιρίας έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά και κάνουν έργα προκειμένου να τελειώσουν την προσθήκη ενός επιπλέον χώρου εργασίας – κάτι σαν «συνεργείο». Λογικά, ο ήχος που ενόχλησε τον κάτοικο, μπορεί να ήταν οποιοδήποτε μηχάνημα σχετίζεται με την κατασκευή του «γκαράζ». Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει εκεί, αφού έξω από τις εγκαταστάσεις έχει στηθεί ένας φράχτης απροσπέλαστος, κοντά στα 4 μέτρα. Η Apple φημίζεται για τη μυστικοπάθειά της και δεν θα μου φανεί παράξενο εάν φτιάξουν τάφρο απέξω κάνοντας install… πεινασμένους κροκόδειλους.

Αναμονή, λοιπόν, για το Apple car ή το «Project Titan» ή όπως αλλιώς θα λέγεται, τελικά.

Κυρίες και κύριοι, προς το παρόν, σβήστε τις μηχανές σας…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News