753
|

Αφησε τον σκύλο σε καλά χέρια (σαν να είναι τα δικά σου)

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:47

Αφησε τον σκύλο σε καλά χέρια (σαν να είναι τα δικά σου)

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 12 Δεκεμβρίου 2017, 15:47

Σκύλος. Μία και μόνο λέξη με παραπέμπει σε δεκάδες θετικά και μόνο συναισθήματα. Αγάπη, χαρά, πίστη και αφοσίωση… Ένα του βλέμμα μόνο, μπορεί να με κάνει ευτυχισμένο. Ένα κούνημα της ουράς, μπορεί να με γεμίσει ενέργεια έπειτα από 15 ώρες δουλειάς. Η συγκατοίκηση με τον σκύλο είναι ό,τι πιο γλυκό και όμορφο. Και οι ευθύνες που αναλαμβάνω για να είναι ευτυχισμένος, και αυτός και εγώ, όσο σοβαρές και περιοριστικές και αν είναι, αξίζουν. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι αφήνω πίσω τον εαυτό μου γι’ αυτόν. Δεν πηγαίνω διακοπές διότι δεν βρίσκω ξενοδοχείο στην τιμή που μπορώ, ακυρώνω επαγγελματικά ταξίδια διότι οι κολλητοί μου δεν είχαν χρόνο ή διάθεση να τον κρατήσουν. Πολλές φορές εκ των υστέρων έχω καταλάβει ότι υπήρχαν λύσεις τις οποίες δεν έβλεπα.

Η πρώτη λύση για να φύγω ταξίδι έξι ημερών στο εξωτερικό, ήταν να τον αφήσω σε πανσιόν σκύλων. Έκανα την καρδιά μου πέτρα. Τον έβαλα στο δωματιάκι και πίσω από το συρματόπλεγμα έβλεπα τα μάτια του να μου λένε «γιατί με εγκαταλείπεις». Ιδέα μου είναι, είπα. Πήρα βαθιές ανάσες και έφυγα. Σκέφτηκα ότι θα είναι απολύτως ασφαλής. Και πράγματι ήταν.

facebook_xmas_ad

Μόνο που όταν επέστρεψα και τον είδα, η γούνα του είχε ασπρίσει. «Γκρίζαραν τα μαλλιά του» που λέμε για τους ανθρώπους που περνούν πένθος. Μέσα στο αυτοκίνητο δεν με κοίταξε στα μάτια ούτε μία φορά σε όλη τη διαδρομή. Μέχρι που μπήκε στο σπίτι. Τότε λυτρώθηκε. Τελικά όσο ασφαλής και αν είναι σωματικά, δεν θα μπω ποτέ στη διαδικασία να τον αφήσω ξανά σε πανσιόν. Αποτέλεσμα; Ακόμη τέσσερα χρόνια χωρίς διακοπές. Ποιος να τον κρατήσει Χριστούγεννα, Πάσχα ή καλοκαίρι; Ούτε καν θέτω το πρόβλημά μου στους φίλους μου.

Η δεύτερη λύση που εμφανίστηκε μπροστά μου ως ιστοσελίδα ήταν σούπερ «ευρωπαϊκή». Τόσο καλή που δεν πίστευα ότι σε μία χώρα που καταρρέει θα υπάρχει μία τόσο καλή υπηρεσία. Στο Λονδίνο αρκετοί γνωστοί μου εργάζονταν ως dogwalker και dogkeepr. Κρατούσαν τον σκύλο στο σπίτι του ιδιοκτήτη ή στο δικό τους. Σέβονταν όλες τις «παραξενιές» του ιδιοκτήτη και του σκύλου. Είτε το σκυλάκι είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, είτε ήθελε πολλές βόλτες, όλα κανονίζονταν με άνθρωπο που έβλεπες, γνώριζες, επέλεγες και εμπιστευόσουν. Αποτέλεσμα; Ιδιοκτήτες, σκυλιά και keepers χαρούμενοι.

Έχει περάσει ούτε ένας χρόνος που έμαθα ότι η υπηρεσία λειτουργεί και στην Ελλάδα. Μέσω του site www.keeppet.gr, δηλαδή μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας γνωριμιών επιλέγω άτομα ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν, γνωριζόμαστε και βλέπουμε αν ταιριάζουν τα χνώτα μας. Και το πρόβλημα λύνεται.

dog'svoice_check
Ο Φοίβος Παντελίδης, από την ομάδα του Keeppet, δίνει στην Έλενα Δέδε, ιδρύτρια της Dog’s Voice, την επιταγή με τις δωρεές που συγκεντρώθηκαν από τους χρήστες της πλατφόρμας

Από τον Δεκέμβρη του 2015, που ξεκίνησε η υπηρεσία του Keeppet, ως σήμερα, έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 νύχτες σπιτικής φιλοξενίας σε κατοικίδια ζώα και περισσότεροι από 1.100 keepers σε όλη την Ελλάδα έχουν φιλοξενήσει στο σπίτι τους σκύλους, γάτες, παπαγάλους, καναρίνια, κουνέλια ακόμη και… ινδικά χοιρίδια!

Η αγάπη των ζωόφιλων που έχουν δημιουργήσει το site αντικατοπτρίζεται και από την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, καθώς το keeppet στηρίζει τη μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση Dog’s Voice (www.dogsvoice.gr) και τους χρήστες της, αφού σε κάθε κράτηση που κάνουν, μπορούν να δίνουν ένα μικρό ποσό για τους σκοπούς της. Εκατοντάδες ιδιοκτήτες και keepers έχουν ανταποκριθεί θετικά, συγκεντρώνοντας μέσα σε δύο χρόνια 1.784,87 ευρώ υπέρ της Dog’s Voice!

Οι keepers σε ποσοστό 99%(!) λαμβάνουν 5 στα 5 αστέρια στις αξιολογήσεις από τους ενθουσιασμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, ενώ και οι ίδιοι αξιολογούν τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες τους, που μέχρι τώρα κρίνονται ιδιαίτερα υπεύθυνοι και τρυφεροί με τα ζωάκια τους.

Πώς δουλεύει το Keeppet

Μπαίνεις στην πλατφόρμα www.keeppet.gr και κάνεις αναζήτηση με βάση τις ημερομηνίες θα λείψεις, την περιοχή που μένεις και το είδος του ζώου σου (σκύλος, γάτα, κλπ.). Αμέσως εμφανίζονται τα προφίλ των διαθέσιμων φιλόζωων, των keepers, που θα το φιλοξενήσουν στο σπίτι τους όσες μέρες λείψεις.

Keeppet_Homepage_01Οι keepers δίνουν πληροφορίες για την εμπειρία τους με τα ζώα και φωτογραφίες του χώρου τους ενώ ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης βλέπει στο προφίλ τους κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες, ώστε να επιλέξει τον ιδανικό keeper για το ζωάκι του. Κάνει κράτηση online, συναντά τον keeper και τη μέρα που θα φύγει αφήνει το κατοικίδιό του σε καλά χέρια!

Προνόμια και Ασφάλεια

Όλες οι κρατήσεις μέσω του Keeppet καλύπτονται από ασφάλεια ηλεκτρονικών πληρωμών, κτηνιατρική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο και εξυπηρέτηση πελατών. Η ομάδα του Keeppet ελέγχει και επαληθεύει τα στοιχεία των keepers, ενώ σε κάθε προφίλ μπορεί κανείς να δει στατιστικά και κριτικές.