143
Αλείφουμε φέτες ψωμιού με τυροκαυτερή και πασπαλίζουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα | Shutterstock

Τα ιταλικά: τυροκαυτερή με παρμεζάνα

Μαρίνα Μαυρομάτη 11 Απριλίου 2019, 16:10
Αλείφουμε φέτες ψωμιού με τυροκαυτερή και πασπαλίζουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα
|Shutterstock

Τα ιταλικά: τυροκαυτερή με παρμεζάνα

Μαρίνα Μαυρομάτη 11 Απριλίου 2019, 16:10

Η αγαπημένη μας τυροκαυτερή, ενισχυμένη με την υπέροχη γεύση του Parmigiano Reggiano! Ομολογώ ότι την τυροκαυτερή την φτιάχνω με το μάτι. Εδώ, βέβαια, έπρεπε να δώσω ακριβείς δόσεις για τη συνταγή.

Η φέτα που θα χρησιμοποιήσετε, καλύτερα να είναι μαλακή. Το γιαούρτι «κόβει» λίγο την αλμύρα της φέτας, αλλά μη βάλετε πολύ, γιατί μετά γίνεται πολύ έντονη η παρουσία του.

Την πιπεριά μπορείτε να την βάλετε και ωμή, αλλά προτιμότερο είναι να την ψήσετε για να είναι μαλακή και να ενσωματωθεί στην κρεμώδη υφή της τυροσαλάτας.

Το λάδι το βάζω συνήθως με το μάτι, μέχρι το μείγμα να πάρει αλοιφώδη υφή. Για να φτιάξετε την τυροκαυτερή, δεν είναι απαραίτητο το μίξερ.

Μπορείτε να λιώσετε τα υλικά και με ένα πηρούνι, αλλά βέβαια η υφή της θα είναι πιο τραχιά, πράγμα που δεν είναι βέβαια κακό, αποκτά μία πιο ρουστίκ όψη!

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.