278
Ο Κωστής Χατδηδάκης υπεραμύνθηκε του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «αλλεργία» στις μεταρρυθμίσεις | ΙΝΤΙΜΕnews

Χατζηδάκης: Μεταρρύθμιση, η λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 17:32
Ο Κωστής Χατδηδάκης υπεραμύνθηκε του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «αλλεργία» στις μεταρρυθμίσεις
|ΙΝΤΙΜΕnews

Χατζηδάκης: Μεταρρύθμιση, η λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2020, 17:32

«Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αντίθετη λέξη στην υπερ-ρύθμιση, δεν είναι η απορρύθμιση, αλλά η λέξη που ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μεταρρύθμιση. Και το σημερινό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, είναι η επιβεβαίωση της μεταρρύθμισης».

Πρόκειται για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο που νωρίτερα είχε κατηγορήσει τον υπουργό και την κυβέρνηση για «εγκληματικό οικολογικό πραξικόπημα».

Ο κ. Χατζηδάκης καταλόγισε «εμπάθεια, φανατισμό και πολιτική απόγνωση» στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αυτό το κόμμα», είπε, «έχει παγκοσμίως κατοχυρωθεί, και με πατέντα, στο ψέμα», παρατήρησε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της αλήθειας σχετικά με τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός δεν άφησε αναπάντητο ούτε τον ισχυρισμό ότι η ρύθμιση για τη προστασία της Ακρόπολης οφείλεται στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Είναι ντροπή να υπερηφανεύονται ότι με τη δική τους πολιτική προστατεύεται η Ακρόπολη. Γιατί όταν το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχαιοτήτων αποφάσισε να γκρεμιστούν οι δύο όροφοι ξενοδοχείου, υπουργός Πολιτισμού ήταν η κυρία Μενδώνη», σχολίασε για να προσθέσει:

«Και όταν σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για να μειωθούν τα ύψη δόμησης δεν φαντάζομαι να λέει ότι έγινε επί υπουργίας Σταθάκη και Φάμελλου γιατί επί Χατζηδάκη-Οικονόμου θα γίνει».

«Παρακαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ξαναπεί λέξεις όπως περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, γιατί είναι σαν ο δολοφόνος να γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος. Γιατί θα θυμίζει ποιοι είπαν τα περισσότερα ψέματα επί συστάσεως ελληνικού κράτους», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Χατζηδάκη στη Βουλή.

«Εχετε μεγάλη ευθύνη για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν γίνει, κάτω από τη δήθεν περιβαλλοντική σας ευαισθησία. Και οι μόνοι που μπορούν να επικαλούνται το πράσινο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παναθηναϊκοί βουλευτές του», κατέληξε σε έντονα ειρωνικό τόνο ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...