271
Οι επενδυτές είδαν τα 10ετή ομόλογα της Ιταλίας να «προσπερνούν» σε αποδόσεις αυτά της Ελλάδας | REUTERS/Brendan McDermid

WSJ: Κάτω από τα ιταλικά η απόδοση των ελληνικών ομολόγων!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:56
Οι επενδυτές είδαν τα 10ετή ομόλογα της Ιταλίας να «προσπερνούν» σε αποδόσεις αυτά της Ελλάδας
|REUTERS/Brendan McDermid

WSJ: Κάτω από τα ιταλικά η απόδοση των ελληνικών ομολόγων!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2022, 10:56

Την πτωτική πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και την άνοδο των iταλικών που έφερε την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της γειτονικής μας χώρας πάνω από αυτή του αντίστοιχου ελληνικού κατέγραψε σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal

«Οι επενδυτές πωλούν ιταλικά κρατικά ομόλογα, ωθώντας τις αποδόσεις τους πάνω από αυτές άλλων χωρών της νότιας Ευρώπης, γεγονός που σηματοδοτεί ότι οι ανησυχίες για την ευρωζώνη έχουν επικεντρωθεί στην πολιτική κρίση της Ιταλίας» σημείωσε η Wall Street Journal.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ελλάδας και της Ιταλίας κινήθηκαν αντίστροφα κατά τις τελευταίες ημέρες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ελλάδας υποχώρησε στο 3,19% τη Δευτέρα, από 3,27% την Παρασκευή. Αντίθετη πορεία ακολούθησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας που ανήλθε στο 3,35% τη Δευτέρα, από 3,33% που ήταν την Παρασκευή. 

Τα διεθνή πρακτορεία σημειώνουν τις τελευταίες μέρες την νευρικότητα στις αγορές μετά την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα η οποία βύθισε τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών, την ώρα που η Ιταλία καλείται να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την οικονομική επιβράδυνση.

Η WSJ σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτές έχουν την τάση να πωλούν τόσο ιταλικά όσο και ελληνικά κρατικά ομόλογα σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας για την ευρωζώνη, λόγω των υψηλότερων επιπέδων χρέους των δύο χωρών. 

Ωστόσο, όπως δείχνουν τα στοιχεία και οι αναλύσεις από ειδικούς της αγοράς και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες η έντονη ανησυχία για την Ιταλία δεν συνδυάστηκε με κύμα ανησυχίας και για την Ελλάδα και γι’ αυτό οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ξεπέρασαν αυτές των ελληνικών. 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...