146
O πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπoγράφει την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας παρουσία του Μάριο Ντράγκι | Paolo Giandotti/Italian Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ιταλία: Εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 19:58
O πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπoγράφει την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας παρουσία του Μάριο Ντράγκι
|Paolo Giandotti/Italian Presidential Palace/Handout via REUTERS

Ιταλία: Εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2022, 19:58

Στις 25 Σεπτεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες στην Ιταλία, όπως αποφασίστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπέγραψε την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας.

Ο ιταλός πρόεδρος εκτιμά ότι «δεν υπάρχουν προοπτικές για τη σύσταση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας», μέχρι το τέλος της παρούσας νομοθετικής περιόδου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί εντός των καθορισμένων χρονικών ορίων το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας, να καταπολεμηθεί η πανδημία κορονοϊού και «να ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών προς το συμφέρον της Ιταλίας».

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση ήταν κανονικά προγραμματισμένη για το 2023. Η παραίτηση του 74χρονου τεχνοκράτη Μάριο Ντράγκι από την πρωθυπουργία της χώρας έμελλε, ωστόσο, να φέρει ανατροπές, ανοίγοντας τον δρόμο για σενάρια πρόωρων εκλογών.

Οι πιθανές ημερομηνίες που είχαν ακουστεί αρχικά ήταν εκείνες της 25ης Σεπτεμβρίου, της 2ης Οκτωβρίου και της 9ης Οκτωβρίου. Τελικώς, προτιμήθηκε η πιο κοντινή ημερομηνία που ήταν εκείνη του Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...