391
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά με τον γνωστό πια τρόπο - με τον αγκώνα- πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Βόλτα στο Πασαλιμάνι ο Μητσοτάκης και κουβέντα με μαγαζάτορες για το άνοιγμα της εστίασης

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά με τον γνωστό πια τρόπο - με τον αγκώνα- πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Βόλτα στο Πασαλιμάνι ο Μητσοτάκης και κουβέντα με μαγαζάτορες για το άνοιγμα της εστίασης

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:48

Βόλτα στο Πασαλιμάνι, καθώς επίσης σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Πειραιά, την οδό Σωτήρος, έκανε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το άνοιγμα της  εστίασης και την επαναλειτουργία της αγοράς στο σύνολό της.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με κατοίκους και καταστηματάρχες του Πειραιά για τη λειτουργία της αγοράς τις πρώτες ημέρες μετά την άρση του lockdown.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συνομιλούν με πολίτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε καφετέριες και εμπορικά καταστήματα στο Κέντρο του Πειραιά  (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Επιχειρηματίες της εστίασης είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό για το μουδιασμένο ξεκίνημα του κλάδου υπό τα νέα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες τους  για θέματα ρευστότητας και τζίρου. «Κάναμε επισκόπηση στην αγορά και χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και κινείται. Νομίζω ότι με την εστίαση άλλαξε το κλίμα», ήταν η εκτίμησή του, για να συμπληρώσει ότι με λίγη πίστωση χρόνου ο κόσμος της αγοράς θα δρέψει τους καρπούς από την αισιοδοξία των πολιτών.

Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε στελέχη της Ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν περιπολία στην περιοχή, ενώ συζήτησε και με εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας  του δήμου Πειραιά (φωτογραφίες κάτω).

Ο Πρωθυπουργός  συνομιλεί αστυνομικό στον Πειραιά (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

«Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος», δήλωσε  ο Πρωθυπουργός λίγο πριν από την αναχώρησή του, ενώ διαπίστωσε την αξιοποίηση υπαίθριων χώρων, στη βάση των νέων κανόνων επαναλειτουργίας, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να αντισταθμιστεί η απώλεια που επιβάλλει η προσωρινή απαγόρευση χρήσης κλειστών εγκαταστάσεων.

Εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η επίδοση στον τουρισμό θα είναι καλύτερη από ό,τι αναμένεται και αυτό θα αυξήσει την πελατεία των μαγαζιών.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου ο κ. Μητστοτάκης συνάντησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες και πολλά παιδιά, από μαθητές του Δημοτικού που ετοιμάζονται, πλέον, για την επιστροφή τους στα θρανία έως μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου που παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις εκ περιτροπής ή μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε στη βόλτα του  ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Μανεσιώτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...