205
Ο πρωθυπουργός στην συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Πολλοί με «γαργάλησαν» για εθνικές μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά αντιστέκομαι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 22:12
Ο πρωθυπουργός στην συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας: Πολλοί με «γαργάλησαν» για εθνικές μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά αντιστέκομαι

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 22:12

Θέλοντας να καταδείξει ότι δεν φοβάται τις εκλογές, απλώς εκτιμά τη σημασία των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αν και πολλοί με έχουν “γαργαλήσει” να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό».

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός είπε πως είναι κρίσιμες ευρωπαϊκές επιλογές για το μέλλον της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας και πως οι νέοι θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να πάνε να ψηφίσουν.

Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ακόμα ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές.

«Η ευρωπαϊκή ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν είναι μια ιδέα συντηρητική, παρότι τη διαχειρίστηκαν συντηρητικές δυνάμεις, αλλά ριζοσπαστική, ρηξικέλευθη και προοδευτική», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Και κατέληξε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη είναι μια «πλατύτατη συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων από την αριστερά της Αριστεράς έως την αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρασίνων, που αντιλαμβάνονται τον κοινό στόχο, τη μάχη κατά της ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού που τρέφει τον φασισμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...