200
O πρόεδρος του ΝΣΚ, Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς, τόνισε ότι η απόφαση αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων της Marfin | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία Marfin: Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραιτήθηκε των αναιρέσεων

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 15:30
O πρόεδρος του ΝΣΚ, Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς, τόνισε ότι η απόφαση αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων της Marfin
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία Marfin: Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους παραιτήθηκε των αναιρέσεων

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2020, 15:30

Σε συνέχεια της παρέμβασης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη (περισσότερα εδώ), η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αποφάσισε ομοφώνως  την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις τις οποίες είχε ασκήσει κατά των αποφάσεων που επιδίκαζαν αποζημιώσεις 2,2 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων της Marfin.

Στις 8 Μαΐου, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από την αναίρεση που είχε ασκήσει για την καταβολή των αποζημιώσεων στους συγγενείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Κατόπιν τούτου, η Ολομέλεια του ΝΣΚ ομόφωνα (με 68 ψήφους) τάχθηκε υπέρ της παραίτησης του Δημοσίου από τις αναιρέσεις που έχει καταθέσει κατά τεσσάρων αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τις αποζημιώσεις.

Στη σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννης- Κωνσταντίνος Χαλκιάς, τόνισε ότι η απόφαση αποτελεί ένδειξη ηθικής δικαίωσης των αθώων θυμάτων.

Την επόμενη εβδομάδα το ΝΣΚ αναμένεται να προσέλθει στο Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να καταθέσει τις παραιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις, οπότε οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου, θα θεωρηθούν τελεσίδικες και οι συγγενείς των θυμάτων να μπορούν να λάβουν τα ποσά των αποζημιώσεων που τους έχουν επιδικασθεί (συνολικά 2,2 εκατ. ευρώ).

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...