169
Με την ενέργειά του ο Πρωθυπουργός έκλεισε και τα τελευταία «παράθυρα» πολιτικής - κομματικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας της 5ης Μαΐου 2010 | SOOC

Mητσοτάκης: Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 16:52
Με την ενέργειά του ο Πρωθυπουργός έκλεισε και τα τελευταία «παράθυρα» πολιτικής - κομματικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας της 5ης Μαΐου 2010
|SOOC

Mητσοτάκης: Παραιτείται το Δημόσιο από την αναίρεση για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2020, 16:52

Κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, από την αναίρεση που αφορά στην αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα εισπράξουν κανονικά το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και το οποίο ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Είχε προηγηθεί ομοβροντία επικριτικών σχολίων από κονδυλοφόρους της αντιπολίτευσης -τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΚΚΕ- που καταλόγιζαν πολιτική υποκρισία στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό με την τιμητική τελετή στη μνήμη των νεκρών της Μarfin το Σάββατο, στο κτίριο της οδού Σταδίου.

Τούτο διότι, όπως έλεγαν, την ίδια ώρα το Δημόσιο είχε ζητήσει, από τις 13 Νοεμβρίου 2019, την αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που δικαίωνε τους συγγενείς των θυμάτων των τριών νεκρών της Marfin. επιδικάζοντας τους αποζημίωση για ευθύνες από πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του κράτος (συγκεκριμένα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας).

Η  αίτηση αναίρεσης του ελληνικού Δημοσίου αναμένετο να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...