240
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι | Intimenews/ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα στο Αγαθονήσι

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 13:13
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αγαθονήσι
|Intimenews/ΓτΠ/ANDREA BONETTI

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Τσίπρα στο Αγαθονήσι

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 13:13

Την αποκάλυψη ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η συνοδεία του του κατά την μετάβασή τους στο Αγαθονήσι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο ακριτικό νησί, στο οποίο έχουν γίνει πολλές φορές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών.

Όπως είπε, τα τουρκικά αεροσκάφη ανάγκασαν το ελικόπτερό του σε χαμηλούς ελιγμούς, μέχρι που έφτασαν ελληνικά μαχητικά για αναχαίτιση.

«Είχα την τιμή να με υποδεχτούν  κάποια τουρκικά μαχητικά, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί και αυτό στον εθνικό μας εορτασμό», είπε. (Το σχετικό απόσπασμα αρχίζει στο βίντεο γύρω στο 08:30).

Εκανε μάλιστα λόγο για «ανόητες ενέργειες» και πρόσθεσε ότι «χαλάνε κηροζίνη, ο έλληνας Πρωθυπουργός θα πηγαίνει σε κάθε σημείο της χώρας ακόμη και κολυμπώντας».

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανέφεραν ότι πράγματι ελληνικά μαχητικά F-16 απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν τουρκικά μαχητικά F-4 τα οποία ήταν σε μικρή απόσταση (περίπου 4 μίλια) από το Chinook που μετέφερε τον Πρωθυπουργό.

Αγκυρα: Κάναμε το καθήκον μας

Εν τω μεταξύ προκλητική ήταν η απάντηση της Τουρκίας για το περιστατικό που συνέβη κατά την μετάβαση του πρωθυπουργού.

Αν και η Αγκυρα δεν αρνείται ότι τα αεροσκάφη της ήταν στην ευρύτερη περιοχή, επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση και, αντίθετα, ότι τα τουρκικά μαχητικά έκαναν το καθήκον τους.

«Πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση, όπως υποστήριξε ο έλληνας πρωθυπουργός και κάποια ξένα ΜΜΕ», μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. «Τα αεροσκάφη άσκησαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους», ανέφεραν ακόμη οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...