254
|

Οι Πράσινοι προτείνουν να καλλιεργείται κάνναβη στο Τέμπελχοφ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 11:15

Οι Πράσινοι προτείνουν να καλλιεργείται κάνναβη στο Τέμπελχοφ

Protagon Team Protagon Team 25 Μαρτίου 2019, 11:15

Με την φαρμακευτική κάνναβη να έχει ενταχθεί από τις 10 Μαρτίου του 2017 στην τακτική συνταγογράφηση των νοσοκομείων και των ιατρείων της Γερμανίας, ίσως να άνοιξε και ο δρόμος για το βήμα παραπέρα.

Τουλάχιστον αυτό σκέφτονται οι Πράσινοι (Grunen) που προτείνουν μάλιστα στο περιφερειακό κοινοβούλιο του Βερολίνου να μετατραπεί το παλιό αεροδρόμιο Τέμπελχοφ σε πάρκο καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα ελευθερωθούν περισσότερα από 3.000 στρέμματα, μια έκταση σχεδόν όσο το Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, που θα δοθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, καθώς όπως θεωρούν οι Πράσινοι, ήρθε επιτελούς η στιγμή να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εξάρτησης της χώρας από την Ολλανδία και τον Καναδά, απ’ όπου προέρχεται η φαρμακευτική κάνναβη που διατίθεται στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, η ελεύθερη καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα που ήταν προγραμματισμένη για το 2019 αναβλήθηκε για άλλη μια φορά, ωστόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζει να δηλώνει ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει την κάλυψη των ασθενών της μέσω καλλιεργειών που θα γίνουν εντός Γερμανίας.

Και εδώ έρχεται η πρόταση των Πρασίνων για την μετατροπή του Τέμπελχοφ – το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί το 2008 – σε ένα γιγαντιαίο θερμοκήπιο.

Εκτός από την πρόταση των Πρασίνων, 79 εταιρείες έχουν ήδη καταθέσει αίτηση προκειμένου να πάρουν άδεια καλλιέργειας κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς, με την «μπάλα» πλέον να βρίσκεται στο γήπεδο του αρμοδίου ομοσπονδιακού γραφείου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς μεταξύ των ασθενών, για δικαίωμα χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης: από περίπου 30.000 κατά το 2017, πλέον 95.000 Γερμανοί έχουν κάνει αίτηση για πρόσβαση σε φαρμακευτική κάνναβη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...