331
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: ένας «μυστικός δείπνος» άνοιξε τον δρόμο για την Ηρώδου του Αττικού | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου που «κλείδωσε» την Προεδρία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 10:42
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: ένας «μυστικός δείπνος» άνοιξε τον δρόμο για την Ηρώδου του Αττικού
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου που «κλείδωσε» την Προεδρία

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 10:42

Όταν ο Πρωθυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωνε τις αποφάσεις του για την επόμενη κάτοικο του Προεδρικού Μεγάρου, ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι θα προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Το όνομα της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας βρισκόταν ψηλά στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άρχισαν οι πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες για το ζήτημα της Προεδρίας.

Θερμότερος υποστηρικτής της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη από την πρώτη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2019 όταν, υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε επισκεφθεί στο γραφείο της στο ΣτΕ.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που δημοσιεύουν δύο κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα και Έθνος) ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, το οποίο έγινε υπό άκρα μυστικότητα έμελλε να είναι το καθοριστικό για την απόφαση του Πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός την κάλεσε στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, όπου είχαν μία μακρά συζήτηση για αρκετά θέματα και κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε για τις σκέψεις του να την προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ, το δείπνο, που κρατήθηκε μυστικό ακόμα και από πολύ στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε καθοριστικό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείστηκε ότι η ανώτατη δικαστικός πληρούσε όλα τα κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει.

Από τότε, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, δίνοντας έτσι χρόνο και στην ίδια να κλείσει τις δικές της εκκρεμότητες.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να τους ανακοινώσει την απόφαση, ζητώντας τους να μην διαρρεύσει τίποτα πριν από το διάγγελμά του.

Λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί τα τηλεφωνήματα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και στον απερχόμενο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οπως μάλιστα σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμα του και ο ιστότοπος iefimerida, το στενό επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είχε κλειστά τα τηλέφωνα μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφευχθούν οι δημοσιογραφικές πιέσεις.