410
Ο κόσμος συμπιέστηκε στον χωρό μπροστά από την εξέδρα της ομιλίας για να φαίνεται πυκνός, οι νεαροί Ρομά έδιναν πάθος και παλμό και στο τέλος δεν μπορούσαν να λείψουν οι εικόνες πανηγυρισμών με τον Πρωθυπουργό | INTIMEnews

Θεσσαλονίκη: Ούτε οι μεταφερόμενοι Ρομά «έσωσαν» τη συγκέντρωση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 08:16
Ο κόσμος συμπιέστηκε στον χωρό μπροστά από την εξέδρα της ομιλίας για να φαίνεται πυκνός, οι νεαροί Ρομά έδιναν πάθος και παλμό και στο τέλος δεν μπορούσαν να λείψουν οι εικόνες πανηγυρισμών με τον Πρωθυπουργό
|INTIMEnews

Θεσσαλονίκη: Ούτε οι μεταφερόμενοι Ρομά «έσωσαν» τη συγκέντρωση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 23 Μαΐου 2019, 08:16

Το άγχος να φανεί πολύς ο κόσμος στην ομιλία Τσίπρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, δεδομένο. Οι κομματικοί επιτελείς που είχαν αναλάβει την οργάνωση της συγκέντρωσης, κατέφυγαν για μία ακόμη φορά στη δοκιμασμένη λύση των μεταφερόμενων Ρομά, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να δώσουν πάθος και παλμό στο ακροατήριο του Πρωθυπουργού.

«Τσίπρα θυμήσου οι Ρομά μαζί σου», φώναζαν σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, καλύπτοντας τα υπόλοιπα συνθήματα και τις ζητωκραυγές των υπόλοιπων κλακαδόρων.

Σε κάθε περίπτωση, τα τηλεοπτικά πλάνα από τον χώρο της συγκέντρωσης πάλευαν να μεταφέρουν εικόνα μεγάλης συγκέντρωσης. Το τελικό αποτέλεσμα ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα ατυχές, πέρα από αποκαρδιωτικό για τους ανθρώπους της Κουμουνδούρου.

Λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας Τσίπρα, άλλωστε, είχε μονοπωλήσει την επικαιρότητα η νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για τον Alpha που επιβεβαίωσε το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στις επτά και πλέον μονάδες. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Στράτου Φαναρά, διευθύνοντος συμβούλου της Μetron Analysis, και του Αντώνη Σρόιτερ, κεντρικού παρουσιαστή του καναλιού, να λειάνουν κάπως τις γωνίες των «μαντάτων» για τον ΣΥΡΙΖΑ, η γεύση που άφησαν τα ευρήματα και κυρίως η διαπίστωση ότι το κυβερνών κόμμα έχασε 0,5% από την προηγούμενη μέτρηση που είχε γίνει τις ημέρες ανακοίνωσης των παροχών (από 23,6% έπεσε στο 23,1%), ήταν πικρή για τον κ. Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και πάλι την παρουσία των Ρομά στη συγκέντρωση, όπως είχε κάνει και στη Λαμία. Αλλωστε οι Ρομά είναι έλληνες πολίτες και ψηφίζουν, ενώ  ο δικός τους, Βασίλης Παϊτέρης, συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η… «απόβαση» επαναλήφθηκε στη Θεσσαλονίκη με την ίδια σπουδή και προετοιμασία. Δεκάδες μεταφερόμενοι Ρομά έφθασαν στο λιμάνι με τουλάχιστον δέκα λεωφορεία (βίντεο πάνω), εφοδιάστηκαν με τις απαραίτητες σημαίες και πήραν θέση ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος να δώσουν το παρών στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Οι συγκεκριμένοι πιτσιρικάδες με τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμη δικαίωμα ψήφου, έδιναν πάντως παλμό στη συγκέντρωση/ Twitter

Η συγκέντρωση πάντως σημαδεύτηκε και από σοβαρά επεισόδια με προσαγωγές (προληπτικές και μη) , καθώς σε απόσταση από τον χώρο της συγκέντρωσης είχε προγραμματιστεί κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (δείτε το βίντεο κάτω από thestival).

Από νωρίς εξάλλου, σχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει κλοιό σε μεγάλη ακτίνα γύρω από την προβλήτα, μετατρέποντας τον χώρο της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε οχυρό.

Επεισόδια απειλήθηκαν και όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να πλησιάσει στο λιμάνι προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον Κουφοντίνα (δείτε το βίντεο κάτω από thestival).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...