254
Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα είναι φτιαγμένα από τα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών |

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι… ανακυκλωμένα gadgets

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 20:53
Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα είναι φτιαγμένα από τα μέταλλα των κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών
|

Τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι… ανακυκλωμένα gadgets

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2019, 20:53

Είναι γνωστό ότι στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών καθημερινής χρήσης όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, οι ψηφιακές κάμερες κ.α. ανάμεσα στα άλλα υλικά χρησιμοποιούνται και μικροποσότητες χρυσού, σιδήρου, χαλκού και άλλων μετάλλων. Η Ιαπωνία που θα διοργανώσει τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφάσισε να στείλει ένα οικολογικό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα. Η κυβέρνηση της χώρας σε συνεργασία με τις Αρχές του Τόκιο όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2020 και τον ιαπωνικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα NTT DOCOMO αποφάσισαν τον Απρίλιο του 2017 να δημιουργήσουν το πρόγραμμα Old Metals New Metals.

Οι Ιάπωνες καλούνταν να προσφέρουν στο πρόγραμμα ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούσαν πλέον ή εκείνες που είχαν χαλάσει και επρόκειτο να τις πετάξουν στα σκουπίδια. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Daily Mail η ανταπόκριση των Ιαπώνων ήταν εντυπωσιακή αφού μέχρι στιγμής στους υπευθύνους του προγράμματος έχουν φτάσει περισσότεροι από 50 χιλιάδες τόνοι ηλεκτρονικών συσκευών. Ενδεικτικό της συμμετοχής είναι ότι για την κατασκευή των μεταλλίων έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

Από τις συσκευές των δωρεών στο πρόγραμμα έχουν συλλεχθεί περίπου τρεις τόνοι χαλκού, τέσσερις τόνοι σιδήρου και περίπου 25 κιλά χρυσού. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος οι ποσότητες των μετάλλων που έχουν συλλεχθεί καλύπτουν σχεδόν στο σύνολο τους τις ανάγκες για σίδηρο και χαλκό ενώ όσον αφορά τον χρυσό χρειάζονται ακόμη 6-7 κιλά, μια ποσότητα που εκτιμάται ότι θα καλυφθεί μέχρι το τέλος του έτους. Εγινε επίσης γνωστό ότι η όψη των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα αποκαλυφθεί σε ειδική τελετή το επερχόμενο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...